Watson voltooit overname Actavis

PARSIPPANY, N.J. - 31 oktober 2012 - Watson Pharmaceuticals, Inc. (NYSE: WPI) kondigt vandaag aan dat de overname van de Actavis Group voor 4,25 miljard euro een feit is. Door deze samenvoeging ontstaat de op twee na grootste farmaceutische onderneming in generieke geneesmiddelen ter wereld. Met een verwachte pro forma samengevoegde opbrengst van meer dan 8 miljard Amerikaanse dollar in 2012.

Overzicht van de voordelen van de overname
Door deze overname worden twee groeiende, succesvolle en zeer winstgevende bedrijven samengevoegd en ontstaat er een waardevolle aanvulling op Watsons ontwikkeling als wereldwijde leverancier van generieke geneesmiddelen. Het samengevoegde bedrijf zal starten met een gedefinieerde wereldwijde managementstructuur en strategieën voor de uitvoering van de integratie gericht op de organische groei en de snelle totstandkoming van synergiën.

Uitgebreide wereldwijde geografische footprint
Het samengevoegde bedrijf is actief in meer dan 60 landen, met top 10-noteringen in meer dan 33 markten. Met deze wereldwijde footprint heeft het samengevoegde bedrijf een uitgebreid platform voor een sterke, toekomstige organische groei.

Bij de bekendmaking van de voorgestelde overname van Actavis in april 2012, hebben we een uitgebreide review ingesteld van onze wereldwijde merkpositie en merkwaarden,' aldus Paul Bisaro. 'Door onze aanwezigheid in meer dan 60 landen zagen we in hoeveel voordelen het oplevert als we ons bedrijf onder één naam samenbrengen voor alle stakeholders - klanten, consumenten, betalers, instellingen, aandeelhouders en potentiële aandeelhouders. We startten een uitgebreide review van de merkwaarden en beoordeelden het potentieel van meer dan 2000 mogelijke nieuwe namen. Naarmate dit proces vorderde, werd duidelijk dat de naam 'Actavis' wereldwijd sterk vertegenwoordigd is en een grote bekendheid heeft. De naam roept krachtige associaties op: actie, visie en kracht. Deze kenmerken sluiten aan bij zowel Watson als Actavis. Gericht op de toekomst zullen we daarom wereldwijd de naam Actavis overnemen voor onze business van generieke producten, merken en biosimilars.'

Uitgebreide portfolio en pijplijn van de ontwikkeling
Het samengevoegde bedrijf beschikt wereldwijd over een productportfolio van meer dan 750 moleculen in meer dan 1.700 verschillende combinaties en doseringen. Via het gezamenlijke wereldwijde netwerk met meer dan 40 productielocaties kunnen we alle belangrijke productvormen aanbieden: producten met gereguleerde afgifte, vaste geneesmiddelen voor oraal gebruik, halfvaste middelen, transdermale medicatie, vloeibare medicatie, gels en injecteerbare producten. Daarnaast zijn er wereldwijd meer dan 600 nieuwe ontwikkelingsprojecten in de maak, die meerdere doseringsvormen omvatten.

Over Watson Pharmaceuticals, Inc.
Watson Pharmaceuticals, Inc. (NYSE: WPI) is een wereldwijd geïntegreerd gespecialiseerd bedrijf dat is gericht op de ontwikkeling, productie en verspreiding van generieke, brand en biosimilar producten. Het bedrijf heeft een wereldwijd en Amerikaans hoofdkantoor in Parsippany, New Jersey, USA, en een internationaal hoofdkantoor in Zug, Zwitserland.

Watson is 's werelds op twee na grootste producent van generieke geneesmiddelen met meer dan 750 producten die wereldwijd op de markt worden gebracht door middel van operations in meer dan 60 landen. Watsons wereldwijde branded farmaceutische business ontwikkelt en verkoopt vooral Urology en Women's Health producten, en heeft zich toegelegd op de ontwikkeling en verkoop van biosimilars producten in Women's Health, Oncology en andere therapeutische categorieën. Bovendien is Watson de op drie na grootste distributeur van generieke farmaceutische producten via haar Anda, Inc. business. Watson ontwikkelt en licentieert tevens generieke farmaceutische producten buiten de Verenigde Staten via haar Medis third-party business.

CONTACTPERSONEN:
Investors:
Lisa DeFrancesco
(862) 261-7152

Media:
Charlie Mayr
(862) 261-8030

Aurobindo

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234