Nederland vaardigt Micreos af naar halve finale Ideas from Europe

Den Haag, 11 september 2017- Biotechnologiebedrijf Micreos, dat een alternatief voor antibiotica heeft ontwikkeld, zal Nederland op 22 november 2017 vertegenwoordigen tijdens de halve finale van Ideas from Europe in Estland (het Eurovisie Songfestival voor innovatie). In aanwezigheid van voormalig VN-secretaris-generaal Kofi Annan en minister Melanie Schultz van Infrastructuur & Milieu, werd Micreos gekozen uit 17 finalisten. Jury-voorzitter Kasja Ollongren, loco-burgemeester van Amsterdam, benadrukt de impact die Micreos' product voor miljoenen mensen kan hebben. 

Het Making Waves-congres op de Afsluitdijk werd bijgewoond door honderden beleidsmakers, ondernemers, investeerders en ontwikkelaars. De 17 finalisten introduceerden hun innovatie voor een publiek van zeshonderd personen.  

Eregast Kofi Annan, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, was enthousiast: "Ik ben zeer onder de indruk van Micreos' alternatief voor antibiotica”, zo zei hij.

Volgens jury-voorzitter Kasja Ollongren viel de keuze van de jury op Micreos omdat de technologie van het bedrijf al is ontwikkeld en inmiddels tienduizenden mensen helpt. “De jury is ervan overtuigd dat Micreos' alternatief voor antibiotica 'life-changing' kan zijn voor miljoenen mensen.” 

Micreos CEO Mark Offerhaus is verheugd: “Antibiotica-resistentie is een enorm mondiaal probleem. Wij zijn vereerd met alle waardering. Met ons product Gladskin helpen we al mensen met huidaandoeningen als eczeem, acne, en rosacea en diabetische wondinfecties, veroorzaakt door de bacterie Staphylococcus aureus, inclusief de resistente MRSA. Maar dat is wat ons betreft slechts het begin. Onze endolysine-technologie biedt een écht alternatief dat nu al benut kan worden en nog veel meer kan betekenen. Daarbij hebben we geen tijd te verliezen."

Micreos zal Nederland vertegenwoordigen met het meest innovatieve idee in de halve finale van Ideas from Europe in Estland, op 22 november 2017.  

Over Ideas from Europe / Making Waves

Ideas from Europe is een Europees platform ter bevordering van de ontwikkeling van ideeën voor vraagstukken met grote sociale en economische gevolgen. Het platform komt in november bijeen in Estland, tijdens het Europees voorzitterschap van dit land.  De gedachte achter Ideas from Europe / Making Waves is dat relevante doorbraken het publiek sneller zullen bereiken als een grote groep mensen er breed over communiceert.

 Zie: https://ideasfrom.eu/ en https://makingwavesnl.nl/

 Over Micreos

Micreos ontwikkelt endolysine- en fagentechnologie die voor het eerst alleen ongewenste bacteriën doodt. Micreos wordt beschouwd als leidende speler op dit gebied. De onderneming heeft een eigen productie- en R&D-centrum voor endolysines in Bilthoven. Voor fagen ten behoeve van voedselveiligheid en landbouw heeft Micreos een technolgiecentrum voor onderzoek, ontwikkeling en productie in Wageningen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Het bedrijf werkt samen met ETH Zurich en vele Nederlandse medische centra, waaronder het EMCR (Rotterdam). Gladskin is een product van Micreos Human Health. Micreos Food Safety produceert de door de FDA erkende producten PhageGuard L (Listeria), en S (Salmonella).

WATCH: de winnende pitch van 4 minuten door CEO Mark Offerhaus 

  

Geplaatst in:

Micreos

plaats:
Den Haag
website:
http://www.micreos.com/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234