iVoertuig wint RDW Open Data Competitie

Zoetermeer 15 oktober 2012 - Met een app met een compleet aanbod aan voertuiginformatie is New Nexus Mobile uit Tynaarlo op zaterdag 13 oktober winnaar geworden van de RDW Rapid Open Data Competition. iVoertuig maakt het eenvoudig om het Nederlandse wagenpark niet alleen op kenteken, maar ook op andere zoeksleutels te doorzoeken.

"Een prachtige professionele iPhone app die snel alle feiten, trends en cijfers van het Nederlandse voertuigpark geeft", aldus het juryrapport. "Hij heeft een fraaie interface en is bijzonder snel." Namens New Nexus Mobile nam Richard Tapper tijdens de Hackathon in Rotterdam een cheque van 3000 euro in ontvangst.

iVoertuig
Met iVoertuig kan de gebruiker door diverse zoeksleutels te gebruiken zijn individuele informatiebehoefte invullen. Bijvoorbeeld hoeveel verschillende typen voertuigen in Nederland rondrijden, hoeveel voertuigen op elektriciteit rijden en hoeveel gele Lada's er in Nederland zijn tenaamgesteld. Verder zijn van alle voertuigen de actuele gegevens te raadplegen.

Nieuw, gratis kanaal
iVoertuig is gemaakt op basis van de open voertuigdata die de RDW sinds 20 september 2012 aan de markt beschikbaar heeft gesteld. Open Voertuigdata is een nieuw, gratis kanaal om voertuiginformatie te delen. Daarmee geeft de RDW de voertuiginformatie, die het uit hoofde van zijn publieke taak verzamelt, ter beschikking aan de maatschappij. Het initiatief sluit aan op Nederlands en Europees beleid om overheidsgegevens als open data beschikbaar te stellen.

Innovatie stimuleren
Met Open Data wil de RDW de ontwikkeling van innoverende diensten stimuleren. Meer transparantie en inzicht in gegevens kunnen daarnaast leiden tot een zuiverdere registratie. De competitie is een stimulans voor ontwikkelaars om de mogelijkheden van open voertuigdata te onderzoeken.

Meer over Open Voertuigdata en de competitie vindt u op de website van de RDW.

Geplaatst in:

RDW

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234