Innovatieve oppervlaktetechnieken geven producten meer mogelijkheden

Het oppervlak speelt een cruciale rol bij vrijwel elk product. Oppervlaktebehandeling maakt materialen geschikt voor hun toepassing en geeft producten op velerlei manieren meerwaarde. Het vakgebied is volop in ontwikkeling. Op de vakbeurs Surface 2012, die van 9 t/m 11 oktober a.s. plaatsvindt in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch, is veel aandacht voor innovaties in oppervlaktetechnieken, grondstoffen en materialen. Van intelligente, onderhoudsvrije, milieuvriendelijke, krasvaste tot slijtvaste lagen. Van metaaldesign in kunststof tot bijzonder motief in nieuw plaatmateriaal. Van driedimensionale folietechniek tot flocken.

Inspirerende exposities
Naast de ruim 190 exposanten zijn er bijzondere exposities ingericht. 'Future Skins' is samengesteld door Materia Inspiration Centre en geeft met 200 materiaalsamples inzicht in innovatie materialen met oppervlaktebehandeling. Zoals o.a. 'Copper Tiles', metalen mozaïekpanelen bestaande uit flinterdunne stukken koper die gebruikt worden als bekleding, 'SonoPerf', componenten gemaakt van roestvrij staal of aluminium met een geluidsabsorberende werking en 'GFRC', een lichtgewicht en sterk beton waarmee panelen kunnen worden gemaakt.

'Surface Solutions' toont uiteenlopende oplossingen van oppervlaktebehandeling per thema zoals milieuvriendelijkheid, duurzaamheid, onderhoudsvriendelijk, slijtvastheid, hardheid, corrosiewering, nano-technologie, hittebestendigheid, precisietechnieken en bacteriewerend. Een vertrekpunt voor gerichte oriëntatie.

Zelf kwaliteit testen en meten
In het 'Surface Lab' kan de bezoeker met behulp van meetinstrumenten aspecten zoals kleur, porositeit, laagdikte, ruwheid, krasvastheid, hardheid, elasticiteit en glans beoordelen. Bezoekers kunnen ook eigen samples in het 'Surface Lab' beoordelen.

Met 190 gespecialiseerde oppervlaktebehandelaars en toeleveranciers uit binnen- en buitenland is de komende editie 25% groter. De vakbeurs toont oplossingen voor oppervlaktebehandeling van onder meer rvs, staal, aluminium, kunststof, keramiek, hout, beton, glas en overige metalen. Daarnaast biedt het Surface Theater een gevarieerd programma van voordrachten.

Surface 2012 is een initiatief van de VOM, de Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen. Openingstijden; dagelijks van 10.00 - 18.00 uur. Gelijktijdig zijn de naastgelegen vakbeurzen Energie en Milieu te bezoeken. Voor meer informatie en toegang zie www.surfacevakbeurs.nl

2Xpo CV

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234