Nederlandse Première Discrete Figures

STRP haalt met Daito Manabe een grote naam naar Eindhoven. Samen met zijn team was hij medeverantwoordelijk voor de slotceremonie van de olympische spelen in Rio de Janeiro. STRP Festival 2019 presenteert met trots de Nederlandse première van Manabe’s nieuwste performance Discrete Figures. Deze experimentele augmented-reality performance is een multidisciplinaire samenwerking tussen wiskundigen, dansers, mediakunstenaars, componisten en ingenieurs en echt de eerste in zijn soort.

Het gedachtegoed achter de performance gaat terug naar de Britse wiskundige en computerpionier Alan Turing. Hij probeerde zijn lichaam uit te breiden en zijn wezen in een extern vat te transplanteren. In zekere zin probeerde hij zichzelf te repliceren in mechanische vorm. Turing zag zijn computers als niets anders dan lichamen, onherroepelijk verbonden met zijn eigen vlees en bloed.

Discrete figures verenigt dans en wiskunde in een dramatische verkenning van de relatie tussen het menselijk lichaam en computer gegenereerde beweging geboren uit wiskundige analyse. Als extra laag van complexiteit worden in de performance drones, kunstmatige intelligentie en machine learning gebruikt om de grenzen van conventionele menselijke subjectiviteit en emotionele expressie te overstijgen.

Discrete Figures is onderdeel van STRP Festival 2019 (30 maart t/m 7 april) en het conference & dialogue programma New Scenarios for the future  (3 en 4 april) in Klokgebouw, Eindhoven. De performance past exact in het programma van STRP Festival 2019 waarin bezoekers worden uitgenodigd om hun eigen conventies los te laten en met een open blik mogelijk nieuwe scenarios te ontdekken.

Discrete Figures is te zien op 2 en 3 april om 21:00 uur. Kaarten zijn er vanaf €15,- en beschikbaar via strp.nl.

Geplaatst in:

STRP

plaats:
Eindhoven
website:
http://www.strp.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234