Leiderschap vanuit generatieperspectief

Wat is er nodig om in 2020 leiding te geven aan vier generaties op de werkvloer?

Een krimpende en sterk veranderde arbeidsmarkt, het vertrek van jong talent naar BRIC landen, toenemende kosten voor zorg en onderwijs. Wij leven in Europa op een sociale, demografische en economische tijdbom. Dit vraagt om a strategy for smart, sustainable en inclusive growth om de toekomstige veranderingen collectief het hoofd te bieden, en de jongere generaties binnenboord te houden en de ouderen actief.

Het Leiderschapshuis besteedt op vrijdagmiddag 21 september a.s. uitgebreid aandacht aan het onderwerp. Doel van deze middag is om directeuren en bestuurders van grote organisaties voor te bereiden op komende veranderingen.

Prof. Dr. Henk Becker, generatiesocioloog en Europees onderzoeker, verzorgt een inleiding op de thema's onder de noemer Nieuwe wegen voor de slapende tijgers in Europa.
Aansluitend verzorgt generatiestrateeg Marjolein Risseeuw een plenair debat om het thema te verbinden met de praktijk van de bestuurder. Het programma wordt aangevuld met vier workshops, waarin gastsprekers samenwerken met collega's van het Leiderschapshuis. De vier workshops:
1) Conflicthantering vanuit het generatieperspectief; dat loont!
2) Organisatieopstellingen in het generatieperspectief
3) Het Nieuwe Werken in generatiedynamiek
4) Hoe bevorder je vitaliteit in alle levensfasen?

Lieke Thijssen, oprichter en leider van het Leiderschapshuis, sluit de middag af.
Ter afsluiting ontvangen alle deelnemers het boek Zo X! Hoe nieuwe leiders talenten in organisaties verbinden van Marjolein Risseeuw.

Programma voor journalisten:
12.00 - 13.30 uur Perslunch in aanwezigheid van de sprekers
13.30 - 14.00 uur Inloop overige gasten en ontvangst met koffie en thee
14.00 - 14.30 uur Keynote speaker: Prof. Em. Henk Becker verzorgt een inleiding over het generatievraagstuk in de Europese context.
Titel: Nieuwe wegen voor de slapende tijgers in Europa.
14.30 - 15.00 uur Plenair debat o.l.v. Marjolein Risseeuw met de aanwezigen om het thema in de praktijk te brengen.
15.00 - 17.00 uur Twee rondes met workshops naar keuze*
17.00 - 18.00 uur Gezamenlijke afsluiting

Toelichting workshops:

Conflicthantering vanuit het generatieperspectief, dat loont!
Nienke Wiersma en Pauline Tielrooij laten zien wat de gevolgen zijn voor samenwerking en communicatie tussen de verschillende generaties, nu vier generaties gelijktijdig op de werkvloer aanwezig zijn. Een workshop over hoe organisaties conflicten vanuit het generatieperspectief positief kunnen (in)zetten. Nienke Wiersma, jurist en mediator, is betrokken bij diverse wetenschappelijke onderzoeken naar conflicten en conflicthantering in relatie tot duurzaam en innovatief arbeidsbeleid. Eén van de onderzoeken richt zich op conflictstijlen en generaties. Pauline Tielrooij, trainer en coach, werkt vooral met managementteams waar conflicten spelen. Met haar interventies weet zij de diversiteit tot eenheid te brengen. Beiden zijn aangesloten bij het Leiderschapshuis.

Hoe bevorder je vitaliteit in alle levensfasen?
Kees Schotsman en Luuk Simons van de TU Delft ontwikkelden een concept dat op alle fronten tegelijk werkt aan de gezondheid van medewerkers in organisaties. Zij gaan met jou in gesprek over de praktijkervaringen met dit concept bij TU Delft. Het Health Coach Programma is een belangrijk onderdeel van het vitaliteits- programma van de TU Delft. Kees Schotsman werkt als manager Health, Safety and Environment aan de TU Delft. Hij is projectleider Arbocatalogus NL Universiteiten. Zijn collega Luuk Simons is director Health Coach Programme aan dezelfde universiteit.

Organisatieopstellingen in het generatieperspectief
Ro Storimans en Alex van der Wal geven inzicht hoe het generatieperspectief kan worden ingezet bij organisatieopstellingen. Aan de hand van enkele oefeningen en posities worden de aanwezige generaties voelbaar en tastbaar! Ro Storimans bouwt als partner van Raymakers vd Bruggen en het Leiderschapshuis aan een breder podium voor HR Leaders binnen en buiten de boardroom in Nederland. Hij is medecreator van de www.hrtop100.nl. Alex van der Wal verzorgt MD en cultuurtrajecten die dynamische samenwerking opleveren.

Het Nieuwe Werken(HNW) in generatiedynamiek
Lian Bongers en Marjolein Risseeuw bedenken in een World Café Workshop samen met de deelnemers een passende aanpak voor de implementatie van HNW. Hierbij werken zij interactief vanuit het generatieperspectief. Marjolein was senior partner bij Twijnstra Gudde en schreef het boek Zo X! Zij is als bedrijfskundige en ondernemer met specialisatie generatiemanagement verbonden aan het Leiderschapshuis. Lian Bongers begeleidt samen met Marjolein regelmatig managementbijeenkomsten voor organisaties die conform het HNW-concept willen gaan werken.

Lieke Thijssen is opleidingkundige, directeur van Changeability bv en initiatiefnemer en leider van het Leiderschapshuis. Leiderschapsontwikkeling is haar vak en persoonlijke taak. Lieke heeft grote ervaring in het begeleiden van zowel leidinggevenden als hun teams bij veelomvattende veranderingstrajecten.

Geplaatst in:

U bent van harte uitgenodigd om zowel de perslunch als deze middag bij te wonen. De lunch begint om 12.00 uur en eindigt om 13.30 uur. Sprekers en workshopleiders zijn aanwezig.Graag aanmelden bij: evelien@leiderschapshuis.nl.

Voor vragen en afspraken voor interviews kunt u contact opnemen met Evelien Kroese, communicatie adviseur, PR Leiderschapshuis: 06-16034150 of evelien@leiderschapshuis.nl.

U kunt ook contact opnemen met Marjolein Risseeuw, generatiestrateeg en organisator. Haar gegevens: 06-51427989 of marjolein@leiderschapshuis.nl / info@marjoleinrisseeuw.nl.

Het Leiderschapshuis

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234