Randstad onderzoek:71% werknemers productiever van muziek op werkvloer

Randstad onderzoek: 71% van werknemers wordt productiever van muziek op de werkvloer

50% van de respondenten geeft aan dat muziek zorgt voor minder ziekmeldingen.

Amsterdam, 18 september 2012 - Muziek op de werkvloer zorgt ervoor dat mensen productiever zijn (71%), sneller werken (60%) en bovendien bevordert het de sfeer onder collega's (93%). Dit zijn slechts een paar resultaten uit het onderzoek dat Randstad door R2 research heeft laten uitvoeren onder werkende Nederlanders in verschillende beroepsgroepen. Muziek speelt zelfs een dusdanig belangrijke rol dat niet alleen eerst een kop koffie nodig is om op te starten in de ochtend, maar ook een dosis muziek, zo stelt 72%. Randstad wil weten wat mensen belangrijk vinden in hun werk en muziek speelt hier een belangrijke rol bij, zo wijst dit onderzoek uit. Door meer te weten over hun muziekvoorkeur denkt Randstad kandidaten aan de best passende baan te helpen.

'Als één van de grootste werkgevers van Nederland, vinden wij het heel belangrijk te weten wat werknemers en werkzoekenden beweegt. Wat vinden zij belangrijk in hun werk en wat zorgt ervoor dat ze plezier hebben in hun baan?', licht algemeen directeur Randstad Nederland Chris Heutink toe. 'Het onderzoek wijst uit dat mensen echt baat hebben bij muziek tijdens het werk. Bijna alle ondervraagden (95%) zeggen dat het hun werk leuker maakt. Opmerkelijke resultaten uit het onderzoek zijn dat mensen aangeven dat muziek hen productiever maakt en zelfs ziekmeldingen zou kunnen verminderen.'

Er is ook onderzocht welk genre favoriet is en het meest gedraaid wordt. Van popmuziek worden mensen het meest productief (58%) Metal is het genre wat volgens de ondervraagden niet op de werkvloer thuishoort (24%). Verschillen zijn er ook want bij de beroepsgroep productie staat dit genre weer in de top 3 van meest productieve muziekgenres.

Rock favoriet in de ICT, Nederlandstalig in productie en zorg
Mensen die werkzaam zijn in de ICT luisteren bij voorkeur naar rock en Nederlandstalige muziek is het meest populair in de productie en de zorg. Overall is men het meest productief op het nummer 'Someone like you' van Adele.

Facebook App
Het onderzoek naar werk en muziek loopt online door. Vandaag gaat de Muziek Werkt App op Facebook live. In de app kun je je persoonlijke gegevens en favorieten invoeren om er achter te komen hoe muziek voor jou werkt. Je kunt er ook zien wat voor invloed muziek op je beroepsgroep heeft. Bovendien krijg je suggesties voor je eigen werkplaylist, met een directe link naar Spotify zodat deze meteen af te spelen is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Randstad Nederland, PR Manager/woordvoerder Suzan Bloemscheer, Suzan.Bloemscheer@nl.randstad.com, + 31 (0) 6 15 85 44 98.
www.randstad.nl

Randstad

website:
www.randstad.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234