MijnAlbum.nl: privacy-behoefte rondom online foto’s neemt toe

Heerenveen, 20120828 -- Gebruikers van het internet worden steeds alerter als het gaat om foto’s plaatsen op internet: dat blijkt uit een onderzoek van online fotodienst MijnAlbum.nl. De fotodienst ziet op haar site een toename in het delen van foto’s via privé uitnodigingen en een afname van het delen via Facebook.


MijnAlbum.nl vaart haar eigen koers in een wereld van social media giganten zoals Facebook. Om zichzelf extra te onderscheiden heeft MijnAlbum.nl haar huisstijl vernieuwd. “We zien binnen de online fotomarkt dat privacy en privé foto’s delen steeds belangrijker worden”, aldus Andries Nolles, marketing directeur bij MijnAlbum.nl. “MijnAlbum.nl heeft vanaf haar start privacy hoog in het vaandel staan. Met onze nieuwe huisstijl zetten we dit uitgangspunt extra kracht bij. De oplettende gebruiker zal zien dat de letters ‘mijn’ van MijnAlbum onderstreept zijn.”

MijnAlbum.nl verwacht dat er binnen sociale media een verschuiving plaats gaat vinden. “Steeds meer mensen ontdekken dat Facebook niet 100% veilig is”, aldus Nolles. “Je verliest de controle over je foto’s zodra vrienden de foto’s liken of er op reageren. Veel meer mensen kunnen dan je foto’s zien dan de bedoeling was. Alle instellingen staan bovendien standaard op openbaar en als je instellingen wilt wijzigen dan is dat meestal erg onoverzichtelijk en lastig.” Nolles concludeert: “Facebook is een geweldig medium, maar als het aankomt op het delen van foto’s met een kleine kring vrienden is het platform minder geschikt.”

MijnAlbum.nl zet het privé delen van foto’s op de eerste plaats. Deze focus blijkt uit de investeringen in hardware die het bedrijf doet en de nieuwe look van de website. Nolles: “Ons serverpark is de ruggengraat van de site. Alles draait om foto’s; onze hoogste prioriteit is dat foto’s veilig worden opgeslagen inclusief dubbele back up. Daarnaast moeten foto’s razendsnel bekeken kunnen worden door bezoekers van de website. Naast een investering in hardware zal ook de nieuwe huisstijl bijdragen aan het privé imago van MijnAlbum.nl.”

Ga voor de nieuwe huisstijl naar http://www.mijnalbum.nl.

MijnAlbum B.V.

website:
www.mijnalbum.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234