Airbnb lanceert Nederlandse website

Amsterdam– 23 augustus 2012 – Accommodatie-marktplaats op internet Airbnb heeft sinds vandaag een Nederlandse website. Airbnb is zo populair aan het worden in ons land, dat dit volgens het bedrijf een Nederlandse URL rechtvaardigt. Airbnb communiceert nu in vijftien talen en is actief in 192 landen. Veel Nederlanders verdienen een centje bij door de verhuur van hun appartementen via de website. Ook bij Nederlandse reizigers, die in het buitenland accommodatie zoeken, is Airbnb populair.

Vooral Amsterdam heeft zich ontwikkeld tot één van de snelst groeiende markten voor Airbnb in Europa. In de afgelopen 12 maanden is het aantal beschikbare locaties meer dan 600% gegroeid, waardoor er nu elke nacht meer dan 2700 locaties te boeken zijn in Amsterdam. In totaal werden in de hoofdstad 200 duizend overnachtingen geboekt via de accommodatie-marktplaats. Daarmee komt Amsterdam op de 10de plaats van grootste markten voor Airbnb wereldwijd.

Door Airbnb kunnen Nederlanders op eenvoudige wijze zelf deelnemen aan de toeristenindustrie van hun land en de Nederlandse gastvrijheid demonstreren. “Airbnb brengt mensen van over de hele wereld samen zoals niemand dat eerder heeft gedaan,” zegt Joe Gebbia, mede-oprichter van Airbnb en Chief Product Officer. “Wij zien enorme mogelijkheden om onze community te laten doorgroeien in Nederland en kijken uit naar het uitbreiden van de voordelen van de sharing economy naar mensen in het hele land.”

Wereldwijd staat de teller voor Airbnb inmiddels op 10 miljoen geboekte overnachtingen in meer dan 200.000 verschillende accommodaties.

Over Airbnb:
Airbnb, opgericht in augustus 2008 en gevestigd in San Francisco (Californië), is een betrouwbare community marktplaats voor het verzamelen, ontdekken en boeken van unieke accommodaties over de hele wereld – online of vanaf een mobiele telefoon. Of het nu gaat om één nacht in een appartement, een kasteel voor een week of een villa voor een maand, Airbnb verbindt mensen met unieke reiservaringen, voor elke prijs, in meer dan 20.000 steden en 192 landen. Met een klantenservice van wereldklasse en een groeiende community van gebruikers is Airbnb de eenvoudigste manier voor mensen om hun extra ruimte in geld om te zetten en te laten zien aan een miljoenenpubliek.

Airbnb

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234