Escrow Backup preserveert Kritische data

Escrow Backup preserveert kritische data
Bezwaren tegen het uitbesteden van online data backup uit de wereld

Alkmaar, Haarlem, Amsterdam - Cloud2 introduceert Escrow Backup voor bedrijven die bedrijfskritische data buiten de eigen onderneming onderbrengen. Escrow Backup kenmerkt zich door een extra backup onder beheer van escrow agent Escrow Alliance en is een aanvulling op de backup diensten van Cloud2.

Aan de basis van Escrow Backup staan de online backup diensten van Cloud2. De klant wordt hiermee in staat gesteld om op een eenvoudige manier een backup te maken naar, en te restoren van, het primaire opslagplatform van Cloud2. Wanneer een klant gebruik maakt van de Escrow Backup, wordt de data daarnaast gerepliceerd naar een 2e storageplatform in een geografisch gescheiden datacenter. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met de onderneming Cloud2, het fysieke primaire opslagplatform of met de locatie van het data-centrum van de primaire backup, dan staat de data altijd veilig op deze alternatieve 2e locatie.

Escrow zekerheden toegepast op data
De diensten van Escrow Alliance bieden zekerheid bij het wegvallen van de leverancier van data-backup of bij verlies van kritische data door het wegvallen van het primaire data center. De Escrow Backup voorkomt dat kritische data permanent verloren gaat.

Het alternatieve storageplatform valt onder het beheer van Escrow Alliance. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat de continuïteit van de beschikbaarheid van de data los komt te staan van Cloud2 en wordt er extra zekerheid verkregen dat er beschikt kan worden over de data.

Extra juridische zekerheid
Escrow Alliance zorgt er bij Escrow Backup tevens voor dat alle afspraken met betrekking tot de beschikbaarheid en eigendom van uw data juridisch zijn vastgelegd.
"Niet eerder liet een backup leverancier zien dat hij de waarde van bedrijfskritische data op waarde voor haar klanten weet in te schatten", vertelt Leon Hauzer, directeur van Escrow Alliance. Hij vervolgt: "De combinatie van extra zekerheid wordt niet alleen juridisch vastgelegd, ook technisch en operationeel nemen we maatregelen om permanent verlies zo goed als uit te sluiten. De combinatie en de mate zekerheid die de klant hiermee krijgt is volstrekt uniek. We kunnen zelfs zeggen dat Cloud2 hiermee een wereldprimeur te pakken hebben".

"We zien bij veel bedrijven een latente behoefte is aan verregaande zekerheden voor kritische data", zegt Jeroen van den Nouwland, directeur van Cloud2. "Al onze klanten bewaren bijna alle data digitaal. Een verlies van deze data, heeft over het algemeen zeer grote financiële gevolgen. Mijn klanten kiezen voor de best denkbare zekerheid. Met Escrow Backup zijn we er van overtuigd dat we onze klanten een volgende stap op het gebied van data-zekerheid leveren."

Over Escrow Alliance (www.escrowalliance.nl)
Als onafhankelijke leverancier van escrow diensten levert Escrow Alliance een uitgebreid pakket aan kwalitatieve en innovatieve escrowregelingen. Een escrowregeling voorkomt de stagnatie van uw bedrijfsvoering en beschermt het intellectueel eigendom van de makers.
Ons doel is om leveranciers en eindgebruikers te helpen met een passende escrowregeling die ieders belang dient. Wij doen dit met escrowregelingen voor cloud, data, software, broncode, SaaS en technologie.
Escrow Alliance combineert brede bedrijfskundige ervaring op het gebied van ICT en bedrijfsvoering met verregaande kennis over software- en internetontwikkelingen.

Over Cloud2 (www.cloud2.nl)
Cloud2 is gespecialiseerd in innovatieve en betaalbare online backup oplossingen gericht op MKB bedrijven. Bedrijven kunnen een backup oplossing kiezen voor een vast bedrag per maand, onafhankelijk van de hoeveelheid data waarvan een backup gemaakt dient te worden.
Daarnaast is Cloud2 de enige online backup partij in Nederland die haar oplossingen niet baseert op 1 Online backup techniek, maar op meerdere technieken. Cloud2 is dan ook partner van vooraanstaande software fabrikanten op het gebied van online backup, waaronder: Ahsay, Iaso, Crashplan en BackupAgent. Door meerdere technieken te ondersteunen, kan altijd de beste oplossing voor de situatie van de klant gekozen worden.
De diensten van Cloud2 kunnen door klanten worden afgenomen door een uitgebreid partner kanaal, dat door heel Nederland verspreid is.

Cloud2 (www.cloud2.nl)
Jeroen van den Nouwland - CEO
Tel: 072 82 00 286 / 06 55 33 63 63
E-mail: jeroen@cloud2.nl

Escrow Alliance (www.escrowalliance.nl)
Leon Hauzer - Directeur
Tel: 020 30 80 180 / 06
E-mail: leon.hauzer@escrowalliance.nl

Cloud2

website:
www.cloud2.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234