Een hele bijzondere wensvervulling voor een speciale gelegenheid

In samenwerking met de ondernemers, winkeliers, de gemeente Woerden en Make-A-Wish Nederland (Doe Een Wens) is gisteren World Wish Day groots gevierd in Woerden.
Over de hele wereld (in 48 landen) wordt er vandaag vanwege World Wish Day aandacht gevraagd voor bijzondere wensvervullingen. Zo ook dus in Nederland. Geïnspireerd door de echte Koninginnedag, die natuurlijk heel dichtbij de datum van World Wish Day ligt, is gisteren de wens van de 5-jarige Roos vervuld: Roos werd Kinderkoningin in Woerden.
In een prachtige koets begeleid door lakeien en hofdames maakte de Kinderkoningin met haar ouders en haar beste vriendinnetje een tocht door het centrum. Regelmatig moest de koets stoppen omdat de winkeliers de kinderkoningin cadeaus wilden aanbieden. Kinderkoningin Roos straalde.
Op het Kerkplein werd Kinderkoningin Roos verwelkomd door veel kinderen, die uit volle borst "Welkom Majesteit" riepen en prachtige buigingen maakten. Na de toespraak van de Burgemeester gaf de Kinderkoningin het startteken om alle ballonnen los te laten en bezocht zij de verschillende activiteiten op het plein. Het springkussen, de popcorn, de circusschool, de gratis patat, het optreden van dansgroep Mobilee, alles zorgde voor het gevoel van een echte Koninginnedag.
Ook bij Kinderkoningin Roos en haar ouders. Het ziek zijn was volledig naar de achtergrond verdwenen en door haar wensvervulling kreeg zij de kracht om vooral kind te zijn.

Deze kinderkoninginnedag zoals vandaag succesvol gevierd is de start van een langdurige samenwerking tussen de gemeente Woerden en Make-A-Wish Nederland. Dit evenement zal jaarlijks terugkeren en Woerden wordt op deze manier wensstad van Nederland.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Voor meer informatie en unieke foto's kunt u contact opnemen met
Jojanneke Verschuur
communicatie
Make-A-Wish Nederland
Telefoon 0348 - 408060 of 06-43375029

Hoe meer geld, hoe meer wensen uitkomen
Make-A-Wish(R) Nederland werkt eraan om álle kinderen en jongeren met een levensbedreigende ziekte een wensvervulling te geven. Naast tijd en aandacht is ook geld nodig om die wensen te vervullen. Want behalve het regelen van alle praktische zaken rondom de wens, neemt Make-A-Wish ook alle kosten voor haar rekening. Hoe meer geld er binnenkomt, hoe meer wensen er jaarlijks vervuld kunnen worden. Kijk voor meer informatie op www.makeawishnederland.org

Make-A-Wish Nederland

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234