Paul Sneijder hoofd communicatie en fondsenwerving Prins Claus Fonds

Paul Sneijder gaat aan de slag bij het Prins Claus Fonds. Vanaf 1 mei zal hij zich bij het fonds bezighouden met communicatie en fondsenwerving. Paul Sneijder (57) werkte eerder voor de NOS, onder meer als correspondent in Washington en Brussel.

Het Prins Claus Fonds wil door steun aan cultuur de ontwikkeling versterken van landen in voornamelijk Afrika, Azië, Latijns Amerika en het Caribisch Gebied. Jaarlijks reikt het fonds elf prijzen uit aan individuen en organisaties, die zich in die zin op uitmuntende wijze hebben onderscheiden. Daarnaast ondersteunt het fonds behoud en herstel van cultureel erfgoed in gebieden getroffen door geweld van mens en/of natuur.

"Het is belangrijk dat het werk van het Prins Claus Fonds beter zichtbaar wordt. Op die manier kunnen we en willen we een groter beroep doen op de samenleving om het werk van het fonds te ondersteunen. Ik denk dat Paul Sneijder daarbij een belangrijke schakel kan zijn", aldus Christa Meindersma, directrice van het Prins Claus Fonds.

Paul Sneijder begint vol overtuiging aan deze nieuwe uitdaging. "Ik ben een groot bewonderaar van Prins Claus en zijn inzet voor een betere wereld. Aan die missie een bijdrage te mogen leveren vind ik heel eervol. Ik weet dan ook zeker, dat veel Nederlanders graag over de brug willen komen om het zeer tastbare en concrete werk van het Prins Claus Fonds te steunen".

Het fonds is opgericht ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Prins Claus. In die voorbij vijftien jaar konden 1600 culturele activiteiten op de steun van het Prins Claus Fonds rekenen, in meer dan 90 gevallen werd culturele noodhulp verleend in rampgebieden.

Amsterdam, 27 april 2012

Voor meer informatie, neemt u contact op met Tijn Pieren
t.pieren@princeclausfund.nl
+31203449168
+31634789416

Prins Claus Fonds

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234