Staatssecretaris Atsma geeft startsein werkzaamheden Riensluis Lemmer

Staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) geeft op donderdag 12 april het startsein voor de werkzaamheden aan de Riensluis in Lemmer. De sluis is onderdeel van de dijk die Fryslan beschermt tegen het water van het IJsselmeer.

De door Wetterskip Fryslan te realiseren sluisversterking maakt onderdeel uit van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Dit is een samenwerkingsverband tussen het Rijk en de waterbeheerders om op 92 locaties in het land afgekeurde waterkeringen op een sobere, doelmatige en robuuste wijze te versterken. Om zo Nederland te beschermen tegen wateroverlast en overstromingen.

Graag nodigen wij u uit bij de starthandeling van de werkzaamheden aan de Riensluis (Willemskade) in Lemmer. Voorafgaand aan de handeling is er een ontvangst met toespraken in het bezoekerscentrum van het Woudagemaal (Gemaalweg 1a, Lemmer). Ook hierbij bent u van harte welkom. Het programma ziet er als volgt uit:

11.15 uur Welkom door Paul van Erkelens, dijkgraaf Wetterskip Fryslan
11.20 uur Toelichting Johannes van der Pal, wethouder gemeente Lemsterland
11.25 uur Toelichting Jannewietske de Vries, gedeputeerde provincie Fryslan
11.30 uur Toespraak Joop Atsma, staatssecretaris (Infrastructuur en Milieu)
12.00 uur Bezoek Riensluis. Korte toelichting dagelijks bestuurslid
Harry Boon van Wetterskip Fryslan, gevolgd door startsein werkzaamheden door Joop Atsma.

Na het startsein is er gelegenheid voor het stellen van vragen. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Hanneke Nieuwenhuis: hnieuwenhuis@wetterskipfryslan.nl of 06 10555599.

Aansluitend vertrekt de staatssecretaris naar Delfstrahuizen voor een kort werkbezoek aan het kadeherstelproject Echtenerbrug/Delfstrahuizen. Een mooi voorbeeld van goede samenwerking tussen Wetterskip Fryslan, provincie Fryslan en gemeente Lemsterland.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Hanneke Nieuwenhuis, communicatieadviseur Wetterskip Fryslan, Harlingerstraatweg 113 te Leeuwarden, telefoon 06 10555599

Wetterskip Fryslan

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234