Philips LED's verlichten Rijkspaviljoen 'My Green World' op Floriade

Gehele Rijkspaviljoen is verlicht met LED-verlichting van Philips. 'My Green Lab' toont LED-innovatie die energie, water en ruimte bespaart voor de tuinbouw.

Eindhoven, Nederland. Philips LED's verlichten My Green World, het Rijkspaviljoen op de Floriade. My Green World is een inspirerende ontdekkingstocht langs nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Het vijftien meter hoge paviljoen is een landmark op het deelterrein Education & Innovation. Het gehele Rijkspaviljoen is met Philips LED-verlichting verlicht, en in My Green Lab is onder andere een LED-verlichting innovatie van Philips voor de tuinbouw te zien. Deze opstelling is vijf meter hoog bestaat uit een acht-laags teeltsysteem, waarbij iedere laag is voorzien van LED's van Philips, waaronder verse basilicum wordt geteeld. Deze opstelling is verder helemaal verduisterd, er komt dus geen daglicht te pas aan de teelt.

De LED's zorgen voor het licht dat de planten nodig hebben om te groeien. Hiervoor zijn rode, blauwe en verrode LED's gebruikt. Onze ogen zien het verrood nauwelijks, maar de planten gebruiken deze kleur vooral om te groeien. LED-verlichting vormt een groen en duurzaam alternatief voor traditionele teelt in kassen. Telers kunnen de groei van planten hiermee nauwkeurig sturen. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om het hele jaar verse groente en kruiden te telen op iedere plek ter wereld (cfr. Cityfarming concept). Hiernaast zorgen LED-innovaties voor de tuinbouw voor besparingen op energie, water en ruimte.

My Green Lab is een futuristische en experimenteel onderdeel van My Green World. Hier is meer te zien over de grote uitdagingen in energielevering, waterbesparing en voedselproductie. Bezoekers maken hier in een pril stadium kennis met kansrijke ontwikkelingen. My Green Lab biedt een inkijkje in de wondere wereld van algenkweek, fotosynthese en telen zonder licht. Nederlandse onderzoeken en initiatieven leveren veelbelovende resultaten op. Nederlandse wetenschappers en technologiebedrijven lopen voorop om de vraagstukken van deze tijd te kunnen oplossen. De Rijksoverheid stimuleert deze ontwikkelingen en presenteert potentiële winnaars in My Green Lab.
De Rijksoverheid wil op de Floriade graag een aantal toepassingen van innovaties laten zien. Uitgangspunt is dat de overheid niet stuurt met regels en subsidies, maar dat Nederlandse bedrijven de ruimte krijgen om te ondernemen, te investeren, te innoveren en te exporteren. Iedere partij heeft zijn eigen rol en verantwoordelijkheid. Door het bundelen en beter op elkaar afstemmen van de inspanningen van betrokken partijen kunnen we de concurrentiekracht van Nederland versterken. Tijdens een bezoek aan het paviljoen valt er heel wat hierover te ontdekken en te beleven. Het paviljoen staat symbool voor een kiem, een groeimodel met alle ingrediënten voor groei en innovatie.

Koninklijke Philips

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234