Zestig procent van de ouders bezorgd om online privacy van kind

Zestig procent van de ouders (57%) maakt zich weleens zorgen om de privacy van hun kind wanneer zij foto's van hen delen op social media. Dit blijkt uit onderzoek van 24Baby.nl onder meer dan duizend (aanstaande) ouders over hun socialmedia- en smartphonegebruik.

Van de ouders die geen foto's delen, wordt het beschermen van de privacy van hun kindje als belangrijkste reden genoemd (82%). 

Irritatie over gedeelde foto's

Ondanks de zorgen van ouders, zijn zij erg actief op social media: 59 procent deelt foto's van hun kinderen op een of meerdere online kanalen. Toch vindt ruim driekwart (76%) van de ouders dat andere vaders en moeders te vaak iets over hun kinderen posten op social media. Dat is opmerkelijk, aangezien maar 11 procent van de ouders vindt dat zij dit zelf ook te vaak doet. 

Bewust worden van risico's

Koen de Bakker, socialmedia-expert bij 24Baby.nl: "We leven in een tijd waarin het bijna vreemd wordt gevonden als je als ouder geen foto van je kind op social media deelt. Het is daarom belangrijk dat jonge ouders zich bewust zijn van de risico's. Als je hier niet op let, is de kans namelijk groot dat jouw foto's een groter publiek bereiken dan je misschien wilt." 

Lees meer over het onderzoek:

• Persbericht (uitgebreid): Zestig procent van de ouders bezorgd om online privacy van kind: https://www.24baby.nl/baby/vrije-tijd-baby/socialmediagebruik-ouders/ 

• Infographic met resultaten (bekijk perspagina voor HR): https://www.24baby.nl/wp-content/uploads/2017/09/Infographic-onderzoek-socialmediagebruik.jpg

• Overzicht van alle resultaten van het onderzoek (PDF): https://www.24baby.nl/wp-content/uploads/2017/09/Onderzoek-24Baby-Socialmediagebruik-Alle-resultaten.pdf

• Artikel: 5 tips om de privacy van je kindje te beschermen: https://www.24baby.nl/baby/vrije-tijd-baby/tips-beschermen-privacy/

• Perspagina: alles over het onderzoek: https://www.24baby.nl/onderzoek/onderzoek-socialmediagebruik/

Commentaar:

Over 24Baby.nl

24Baby.nl is de grootste website op het gebied van zwangerschap en baby's. Als onafhankelijke informatiebron streeft de website ernaar om (aanstaande) ouders van volledige en betrouwbare informatie te voorizen. In 2015 en 2016 werd 24Baby.nl verkozen tot Website van het Jaar in de categorie Gezondheid.

Geplaatst in:

Vragen, interviewverzoeken en/of meer informatie?

Neem dan contact op met Laura Miller.

E-mail: Laura@24Baby.nl

Telefoonnummer: 06 46 19 07 44

24Baby.nl

plaats:
Leiden
website:
https://www.24baby.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234