Jaarlijkse 'Week van Het Kind' van start 'Wat maakt jou blij?'

'Wat maakt jou blij?'
Jaarlijkse 'Week van Het Kind' van start

Leiden - De eerste 'Week Van Het Kind' staat in het teken van blijdschap. De Samenwerkende Kinderfondsen hebben de vraag: "Wat maakt jou blij?" aan kinderen wereldwijd gesteld. De antwoorden zijn vaak verrassend simpel. En soms ook ontroerend.
Er is namelijk niet zoveel nodig om een kind blij te maken. Een bal - soms zelf gemaakt - kan al genoeg zijn. Water om in te zwemmen. Of om te drinken. Een eerste schoolschrift, een pop, een huisdier, een fiets, medicijnen voor een zieke moeder, een lieve oma, onderdak voor de hele familie of een eigen kamer. Als het goed met ze gaat, dan lachen ze. Alleen kinderen lijken dat te kunnen. Blij zijn in de soms moeilijke omstandigheden.
We vroegen kinderen in Haïti, Liberia, Vietnam, Oeganda en Nederland waar zij blij van worden. En om daar foto's van te maken. De uitkomsten zijn verrassend en ontroerend. Natuurlijk zijn er verschillen, maar ook zo ontzettend veel overeenkomsten. Fotograaf Chris de Bode legde al deze kinderen en hun blijdschap vast. De kinderen fotografeerden ook zelf wat hen blij maakt. Zo worden Samuel uit Liberia en Sem uit Leerdam allebei blij van een boek, blijkt dat jongetjes overal ter wereld van voetballen houden en alle kinderen heel blij worden van hun beste vriendje of vriendinnetje. Al die foto's zijn te vinden op www.deweekvanhetkind.nl.

Zeven Nederlandse kinderrechtenorganisaties hebben de handen ineen geslagen om samen aandacht te vragen voor de rechten van kinderen wereldwijd. Een uniek initiatief. Kinderen zijn kwetsbaar en ook enorm sterk. Met een speciale, jaarlijks terugkerende, week willen we de aandacht vestigen op al die kinderen. Niet om te laten zien wat er mis is, maar juist om de kracht van kinderen te benadrukken. Kinderen kunnen heel veel zelf, alleen hebben ze soms een helpende hand nodig om nog verder te komen.
De Week Van Het Kind zal jaarlijks in april gehouden worden en is dit jaar van 14 t/m 21 april.

Gratis naar Linnaeushof?
Iedereen kan zijn blije foto delen op www.deweekvanhetkind.nl . De eerste inzenders krijgen gratis toegang tot Linnaeushof (de grootste speeltuin van Europa) op zaterdag 14 april tussen 15.30 en 20.00 uur. Dan wordt de Week Van Het Kind officieel geopend.Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.


Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

De samenwerkende kinderfondsen worden gevormd door: Plan Nederland, Defence for Children, Compassion, WereldOuders, Red een Kind, World Vision en Save the Children.

Voor meer informatie over De Week van Het Kind of de Samenwerkende Kinderfondsen kunt u contact opnemen met Polly Breur: 06 23966565.
Hier kunt u ook de foto's uit de campagne in hoge resolutie opvragen.
De Week Van Het Kind is te volgen op: www.deweekvanhetkind.nl.

Save The Children Nederland

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234