Nederlandse game LetterSchool favoriet in de VS

LetterSchool, een nieuwe educatieve app ontwikkeld door een Alkmaars team, is populair in de VS. De app won recentelijk de award 'Best Educational Game' en domineert nu de strijd voor andere awards. Experts zijn unaniem lovend. Men is onder de indruk van het innoverende karakter van de schrijfinstructies, de hoge kwaliteit van de app en vooral van het plezier dat LetterSchool de kinderen biedt. De Nederlandstalige versie is net uitgebracht en staat nu al in de top 5 van onderwijs apps in iTunes.

Alkmaar, Nederland - LetterSchool leert jonge kinderen schrijven. Als tovenaars schrijven zij letters en cijfers met fluitende stoomtreintjes, feestelijk snoepgoed, piepende banden, pluizige dieren en brommende grasmaaiers. De grappige hints, verrassende geluidseffecten en prachtige animaties maken dat de kids eindeloos spelen én hun handschrift oefenen.

De iPad, iPhone en iPod Touch geven als moderne leitjes schrijfles en doen dat beter dan leerkrachten en ouders. Vaak hebben die niet de tijd die nodig is om complexe schrijftrajecten eindeloos opnieuw voor te doen en met de kinderen te oefenen. Door overvolle onderwijsprogramma's in Nederland, neemt het aantal schrijflessen af terwijl het aantal kinderen met schrijfproblemen gestaag toeneemt. De innoverende schrijfinstructies van LetterSchool zijn daarom hard nodig! En wat is er leuker dan plezier te beleven en tegelijkertijd te leren schrijven?

Uitgeverij Boreaal en PiMZ.com hebben een team specialisten samengesteld voor het LetterSchool project. De makers hebben al hun ervaring in onderwijs, software-ontwikkeling en computer graphics gebundeld om de zeer intuïtieve game LetterSchool te creëren.

Kijk naar een demonstratie video op YouTube: http://youtu.be/Vy36-r0Jlf0.

Awards
Bekroond Beste Educatieve Game 2011:
http://bestappever.com/awards/2011/winner/edgm
Nr 1 in nominatiestrijd voor Beste Educatieve App 2012:
http://ipod.about.com/library/RCA-2012/bl-RCA-2012-Finalists-Education.htm
Nr 1 in nominatiestrijd voor Beste Mobiele App voor Thuisonderwijs 2012:
http://homeschooling.about.com/library/bl-best-mobile-app-for-homeschoolers.htm

Links
LetterSchool site: http://letterschool.nl/
iTunes Nederland: http://itunes.apple.com/nl/app/letterschool-nl/id504846700?mt=8
iTunes België: http://itunes.apple.com/be/app/letterschool-nl/id504846700?l=nl&mt=8

Vraag onze media kit met illustraties in hoge resolutie aan via de contactpagina op onze site (http://letterschool.nl/contact.html).

Meer informatie
Uitgeverij Boreaal
Ton Baan, directeur
Telefoon: +31-(0)72-512 70 63
press@boreaal.nl
Twitter: @letterschool


Beeldmateriaal & video
Vraag onze media kit met illustraties in hoge resolutie aan via de contactpagina op onze site (http://letterschool.nl/contact.html).

Uitgeverij Boreaal

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234