UCI deelt kennis met Service Médical (NL.)

Maastricht 1 maart 2012- Morgen (2 maart) brengt UCI1)-official Dr. Mario Zorzoli een werkbezoek aan de Nederlandse Stichting Service Médical2). Het bezoek draagt het karakter van een kennisuitwisseling. De ontmoeting vindt plaats in Maastricht.
Service Médical is in ons land gespecialiseerd in rijdende medische begeleiding bij sportevenementen. Zij doet dit met de inzet van 10 ambulances en 175 medische gespecialiseerde vrijwilligers. De wijze waarop de organisatie de acute hulpverlening praktizeert spreekt de UCI erg aan.
Dr. Zorzoli en Service Médical-arts Jos Benders verdiepen zich vrijdag in een nieuwe tekst voor de medical chapter van de Road Racer's Guide, de 'bijbel' voor organisatoren van wielerwedstrijden waarin richtlijnen en verplichtingen beschreven staan voor het veilig organiseren van wielerwedstrijden.
De huidige guide-lines werden vijf jaar geleden eveneens door beide artsen geschreven. Het bezoek morgen van UCI-official dr. Mario Zorzoli staat in het teken van een nieuwe editie van de Road Racer's Guide.
1)UCI/ Union Cycliste internationale, gevestigd te Aigle (Zwitserland); 2) Stichting Service Médical, mobiele sportgeneeskundige groep, gevestigd te Maastricht -) www.servicemedical.eu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Voor vragen: Henk Koolen, directiesecretaris Stichting Service Médical, 043- 3210220

Henk Koolen, directiesecretaris Stichting Service Médical, 043-3210220

Stichting Service Médical

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234