NUfoto en ANP lanceren nieuw platform voor burgerfotografie

Amsterdam, 31 januari 2012 - NUfoto.nl en het ANP lanceren een nieuw platform voor burgerfotografie. Met ingang van 1 februari a.s. gaat ANP Foto op regelmatige basis foto's publiceren van een groep - door NUfoto geselecteerde - lezersfotografen, zogeheten 'trusted photographers', van wie bekend is dat ze vaak goede nieuwswaardige beelden aanleveren.

Het ANP wil met deze beelden zijn nieuwsaanbod op een verantwoorde wijze aanvullen. Het persbureau werkt in de regel alleen met professionele fotografen en in toenemende mate vooral met specialisten op bepaalde terreinen. Kwaliteit gaat bij ANP Foto voor alles. Echter, bij veel onverwachte nieuwsgebeurtenissen - zoals rampen of calamiteiten - zijn burgerfotografen of semiprofessionals vaak eerder ter plaatse en maken zij ook nog eens heel goed bruikbare foto's. Het ANP gaat deze beelden via NUfoto aankopen en licenseren. De selectie van trusted fotografen garandeert dat de bron van de foto te vertrouwen is. Dat is van cruciaal belang omdat een ANP-foto altijd waarheidsgetrouw moet zijn.

Johan Groeneveld, adjunct-directeur ANP Producties: "Dit is een mooie oplossing voor een dilemma. Wij zien geregeld prima nieuwsfoto's aan onze ogen voorbijtrekken bij NUfoto, maar wij willen altijd heel erg zeker weten wie een foto waar en wanneer gemaakt heeft alvorens we publiceren. Door met trusted photographers te werken, weten we met wie we van doen hebben."

Chris Heijmans, chefredactie NUfoto.nl: "Ik vind het fantastisch dat ANP een samenwerking aangaat met NUfoto. De kwaliteit van nieuwsfoto's op NUfoto neemt nog altijd toe en we zijn blij dat we onze fotografen op deze manier een groter podium kunnen bieden."

NUfoto.nl
NUfoto is het nieuwsfotografieplatform van Nederlands grootste nieuwssite NU.nl en is in 2008 opgericht. Dagelijks plaatsen fotografen honderden nieuwsfoto's op NUfoto. Veel van deze beelden worden vervolgens op NU.nl gepubliceerd. Ook bemiddelt NUfoto in de doorverkoop van deze foto's aan andere media. NUfoto heeft inmiddels 30.000 geregistreerde gebruikers en trok in 2011 maar liefst 18 miljoen bezoekers.

Algemeen Nederlands Persbureau
ANP Foto is de fotodienst van het Algemeen Nederlands Persbureau en covert met een kern van enkele tientallen fotografen en een paar honderd correspondenten 24/7 al het landelijke nieuws. Dat levert een dagelijkse stroom van meer dan honderd eigen nieuwsfoto's op. Daarnaast is ANP Foto mede-eigenaar van het internationale fotopersbureau EPA en exclusief agent in Nederland van de internationale fotodienst AFP en een groot aantal andere fotobronnen. Zodoende kunnen er elke dag 3500 internationale foto's worden toegevoegd aan de ANP-beeldbank, die bijna zes miljoen beelden telt.

Voor meer informatie over de samenwerking tussen ANP en NUfoto kunt u contact opnemen met (niet voor publicatie):

NUfoto
Contactpersoon: chefredacteur Chris Heijmans
Telefoon: 020 840 4 635
Mobiel: 06 229 938 41
E-mail: chris@nu.nl

ANP
Contactpersoon : Johan Groeneveld
Telefoon: 070 414 1380
Mobiel: 06 242 489 89
E-mail: johan.groeneveld@anp.nl

Communications Sanoma Media
Contactpersoon: Jasperina Timman
Telefoon: 020 840 4662
Mobiel: 06 414 87 015
E-mail: pers@sanomamedia.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234