Grootste tv-gids op mobiel lanceert website

De meest populaire televisiegids voor iPhone, iPad en Android, TVGiDS.tv, heeft nu ook een "grote" website. Waar traditionele media tien jaar geleden van print naar web gingen en nu pas aan mobiel & apps beginnen, bewandelde TVGiDS.tv de omgekeerde weg: gestart met een app en nu ook een website.

TVGiDS.tv was in 2009 de eerste tv gids-app voor iPhone en later ook voor Android toestellen. De iPhone app stond tussen titels als Hyves, NU.nl en Marktplaats in de iTunes bestselling apps van 2011. Inmiddels heeft TVGiDS.tv meer dan één miljoen app-downloads op smartphones en gaat het vanaf nu ook het traditionele web veroveren met een gloednieuwe website: TVGiDS.tv.

TVGiDS.tv kan zich met recht de meest uitgebreide tv gids noemen. Het zenderaanbod is compleet en de programma-informatie wordt flink uitgebreid door de redactie. Zo is er bij elke film een trailer, poster en koppeling met de Internet Movie Database op IMDb.com. Veel programma's hebben een link naar gerelateerde video's. Bij actualiteitenprogramma's werkt de redactie ook elke middag de inhoud bij en kun je dus in de namiddag al zien wie er bijvoorbeeld bij P&W of DWDD zitten.

Daarnaast geeft de redactie in Den Bosch dagelijks de belangrijkste tips in een, te personaliseren, overzicht. De gebruiker kan kiezen in welke genres en hoeveel aanraders deze wil zien. Omdat TVGiDS.tv bijhoudt wat er aangeklikt wordt, kan precies worden bepaald wat er populair is. Dit wordt ook real-time weergegeven.

Wat betreft social media is TVGiDS.tv haar concurrenten ver vooruit. Bij elk programma is te zien wat er over wordt getwitterd en mee-discussiëren kan door de integratie van Twitter, Facebook en Hyves. Ook hier zit een redactionele bewerking achter. Dagelijks worden de hashtags van veel programma's bijgewerkt, bijvoorbeeld voor voetbalwedstrijden.

Met al meer dan één miljoen app downloads, een website en de mobiele site TVGiDS.mobi heeft TVGiDS.tv inmiddels elke dag ruim een half miljoen pageviews. Mede daardoor is gekozen voor de slogan "TVGiDS.tv: beter bekeken".

De apps en websites van TVGiDS.tv worden uitgegeven door MobilePioneers. Ook de ontwikkeling van de websites en apps gebeurd in eigen huis. Uitgever Stijn Veeger: "Omdat we alles - dus de technische ontwikkeling, hosting én het uitgeven - met één team op één locatie doen, kunnen we snel schakelen en blijven innoveren. Door goed functionerende apps te koppelen aan voortdurende innovaties én de beste content, zijn onze bezoekers erg loyaal en kunnen we onszelf 'by far' marktleider in de mobiele branche noemen. Nu gaan we ook het traditionele web veroveren."

Geplaatst in:

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Caspar Hoefsloot via caspar@tvgids.tv. U kunt daarnaast ook onze website www.MobilePioneers.com bezoeken.

TVGiDS.tv

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234