Covid-19 crisis: Euler Hermes steunt Nederlandse ondernemers

Euler Hermes Nederland heeft samen met de overheid en andere kredietverzekeraars een steunpakket samengesteld om Nederlandse bedrijven te ondersteunen in de coronacrisis. Het steunpakket omvat een garantieregeling waarbij de Staat als herverzekeraar gaat optreden voor uitstaande en toekomstige leverancierskredieten. Dat stelt kredietverzekeraars in staat om de business-to-business (B2B) handelstransacties veilig te stellen, het ondernemen door te laten gaan en hun steun aan de Nederlandse economie uit te breiden. Daarnaast is een belangrijk uitgangspunt van dit pakket het ondersteunen van de werkgelegenheid binnen het bedrijfsleven.

Dankzij dit steunpakket blijven de kredietverzekeraars zoveel mogelijk kredietlijnen verstrekken aan Nederlandse bedrijven, zodat zij commerciële transacties kunnen blijven uitvoeren zonder risico van wanbetaling.

Een kredietverzekering dekt B2B-bedrijven tegen het risico van wanbetaling en vergoedt een verzekerde in het geval een debiteur een handelsvordering niet meer kan nakomen. De moeilijkheden van sommige bedrijven kunnen snel gevolgen hebben voor de leveranciers en een domino-effect veroorzaken in de volledige toeleveringsketen. De huidige situatie vereist een toenemende waakzaamheid van de kredietverzekeraars evenals de gezamenlijke inzet van het financiële ecosysteem. In totaal dekken kredietverzekeraars meer dan 200 miljard euro aan B2B-handelstransacties voor hun Nederlandse klanten via kredietverzekeringspolissen.

Mike de Bresser, CEO van Euler Hermes Nederland: “Kredietverzekeringen spelen een belangrijke rol in onze economie, wij zorgen ervoor dat leveranciers erop kunnen vertrouwen dat openstaande rekeningen betaald worden. Wij fungeren hiermee als smeerolie voor transacties en leveringen. Euler Hermes werkt nauw samen met de overheid om Nederlandse ondernemers zo goed mogelijk te begeleiden en te ondersteunen. Steeds meer bedrijven – zelfs zij die voor de crisis in goede financiële gezondheid verkeerden – worden vandaag geconfronteerd met liquiditeitsproblemen als gevolg van onbetaalde facturen van hun klanten. Dankzij het nieuwe steunpakket kunnen we bepaalde risico's blijven dekken en onze klanten beschermen.”

Concreet stelt het garantieprogramma de kredietverzekeraars in staat om zoveel mogelijk kredietlimieten van hun Nederlandse verzekerden te handhaven. De overeenkomst voorziet in een maximale garantie van de overheid van 12 miljard euro aan de kredietverzekeraars vanaf 1 januari 2020 tot het einde van het jaar om de handelstransacties tussen Nederlandse bedrijven en hun debiteuren in Nederland en in het buitenland te dekken. Hiermee behouden de kredietverzekeraars hun belangrijke rol als liquiditeitsbeschermers voor de Nederlandse bedrijven.

“Dankzij deze garantie steunt de overheid de Nederlandse ondernemers. Het steunpakket is bedoeld om bedrijven te beschermen die vóór de crisis in goede financiële gezondheid verkeerden en om de handelstransacties in stand te houden ondanks deze bijzonder moeilijke periode,” vertelt Mike de Bresser. “Hoewel we tijdens deze periode op afstand werken, blijven we Nederlandse bedrijven helpen en hen een consistente dienstverlening van hoge kwaliteit bieden. Ondanks het beeld van negatieve economische ontwikkelingen, en de aanzienlijke toename van risico's, blijven onze experts de financiële stabiliteit en het risicoprofiel van bedrijven nauwkeurig analyseren.”

Euler Hermes Nederland nam eind maart al verschillende maatregelen om zijn klanten te ondersteunen.

Geplaatst in:

Euler Hermes is wereldleider op het gebied van kredietverzekeringen en erkend specialist op het gebied van garanties, incasso, gestructureerd handelskrediet en politiek risico. Ons uitgebreide informatienetwerk analyseert dagelijkse veranderingen in de solvabiliteit van bedrijven, die 92% van het wereldwijde BBP vertegenwoordigen. We geven bedrijven het vertrouwen om te handelen en betaald te worden. Wij vergoeden jouw bedrijf in het geval van een dubieuze debiteur, maar belangrijker nog, we helpen je in de eerste plaats bij het voorkomen van dubieuze debiteuren. Wanneer we kredietverzekeringen of andere financiële oplossingen aanbieden, is onze prioriteit om jou te beschermen. Maar wanneer het onverwachte zich voordoet, betekent onze AA rating dat we de middelen hebben, ondersteund door Allianz, om een vergoeding te bieden om jouw bedrijf te ondersteunen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs en Euler Hermes is aanwezig in meer dan 50 landen met 5.800 medewerkers. In 2019 bedroeg onze geconsolideerde omzet € 2,9 miljard en de verzekerde wereldwijde zakelijke transacties vertegenwoordigden € 950 miljard aan exposure.

Euler Hermes, onderdeel van Allianz, heeft een AA rating van Standard & Poor’s.
Meer informatie: www.eulerhermes.nl
Contact
Euler Hermes Nederland
Sabine Weppner
tel. +31 (0)73 688 96 65
sabine.weppner@eulerhermes.com

Social
Volg ons op Twitter
Volg ons op Linkedin
Volg ons op YouTube


We predict trade and credit risk today, so companies can have confidence in tomorrow

________________________________________
Cautionary note regarding forward-looking statements: The statements contained herein may include prospects, statements of future expectations and other forward-looking statements that are based on management's current views and assumptions and involve known and unknown risks and uncertainties. Actual results, performance or events may differ materially from those expressed or implied in such forward-looking statements. Such deviations may arise due to, without limitation, (i) changes of the general economic conditions and competitive situation, particularly in the Allianz Group's core business and core markets, (ii) performance of financial markets (particularly market volatility, liquidity and credit events), (iii) frequency and severity of insured loss events, including from natural catastrophes, and the development of loss expenses, (iv) mortality and morbidity levels and trends, (v) persistency levels, (vi) particularly in the banking business, the extent of credit defaults, (vii) interest rate levels, (viii) currency exchange rates including the euro/US-dollar exchange rate, (ix) changes in laws and regulations, including tax regulations, (x) the impact of acquisitions, including related integration issues, and reorganization measures, and (xi) general competitive factors, in each case on a local, regional, national and/or global basis. Many of these factors may be more likely to occur, or more pronounced, as a result of terrorist activities and their consequences.

Euler Hermes

plaats:
's-Hertogenbosch
website:
https://www.eulerhermes.nl/kennis-tips.html

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234