SARA viert 40-jarig jubileum met alle relaties in de Hermitage

Amsterdam, 13 december 2011 - Op vrijdag 9 december heeft SARA in het Auditorium van de Hermitage in Amsterdam een feestelijk evenement georganiseerd ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan. De viering begon 's middags om 13.30 uur en stond in het teken van het belang van een hoogwaardige ICT-onderzoeksinfrastructuur voor Nederland met bijdragen van sprekers uit verschillende sectoren van onderzoek en bedrijfsleven. Keynote speaker tijdens de viering was Larry Smarr Ph.D., Director of the California Institute for Telecommunications and Information Technology (Calit2). Hij gaf een lezing met als titel: 21st Century e-Knowledge Requires a High Performance e-Infrastructure.
Meer informatie over de viering: http://www.sara.nl/viering-40-jaar-sara

Voorafgaand aan de viering organiseerde SARA in de ochtend in Hermitage een symposium met een aantal vertegenwoordigers van de Nederlandse onderzoeksgemeenschap. Zij zetten uiteen op welke wijze de Nederlandse ICT-onderzoeksinfrastructuur bijdraagt aan belangrijke nieuwe wetenschappelijke inzichten. Dr. Marc Teerlink MBA/MBI, Global Strategist IBM Center of Competence, gaf als keynote spreker met een lezing getiteld: IBM's Watson - Deep Insight is more than just playing a game of Jeopardy!
Meer informatie over het symposium: http://www.sara.nl/symposium-40jaar-sara

Sinds de oprichting in 1971 heeft SARA zich ontwikkeld tot nationaal High Performance Computing en e-Science Support Center. In de afgelopen decennia hebben talloze onderzoekers en ontwikkelaars de weg naar SARA weten te vinden en gebruik gemaakt van haar hoogwaardige ICT-infrastructuur en bijbehorende support.

Over SARA
SARA werd in 1971 opgericht door de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en de Stichting Mathematisch Centrum (het huidige Centrum Wiskunde en Informatica). Vanaf 1995 heeft SARA een zelfstandige status. SARA ondersteunt als nationaal High Performance Computing en e-Science Support Center wetenschappers en het bedrijfsleven met state-of-the-art geïntegreerde diensten, expertise en infrastructuur: High Performance Computing en Networking, Data services, Visualisatie en e-Science en Cloud services.

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marina den Hartog, tel. +31 (0)20 592 8009, e-mail: marina.denhartog@sara.nl, of met Monica Kist, tel. +31 (0)20 592 8002, e-mail: monica.kist@sara.nl.

SURFsara

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234