Grootste gratis juridisch spreekuur van Nederland

PERSBERICHT

Amsterdam, 8 december 2011

DAS houdt gratis juridisch spreekuur voor alle Nederlanders
Economische situatie oorzaak van stijging juridische vragen

Op 10 december aanstaande zet juridisch dienstverlener DAS haar telefoonlijnen open voor iedereen in Nederland die juist nu behoefte heeft aan een gratis juridisch advies. Tussen 10:00 en 13:30 uur kan iedereen bellen naar DAS en zijn persoonlijke juridische vraag stellen. De specialisten van DAS zijn dan te bereiken op nummer 0800-2405060.

Vraag naar juridische hulp neemt toe
De samenleving wordt steeds complexer en de behoefte aan juridisch advies neemt toe. Consumenten en bedrijven merken daarnaast dat de kans groot is om in deze economisch onzekere tijden in een juridisch conflict verzeild te raken. Consumenten hebben veel vragen over hun rechten en plichten als werknemer. Ondernemers kampen vooral met problemen met leveranciers, niet betalende klanten en hebben vragen over langlopende contracten zoals voor de huur van hun bedrijfspand. DAS verwacht dat het aantal conflicten in 2012 gezien de economische situatie verder toeneemt.

Daarom organiseert DAS juist nu het grootste juridisch spreekuur van Nederland en zitten op zaterdag 10 december 65 juridisch specialisten klaar om vragen vanuit heel Nederland te beantwoorden. De juristen zijn direct telefonisch te bereiken en geven antwoord op vragen van zowel particulieren als ondernemers.

Eén op de drie Nederlanders heeft een conflict
Uit onderzoek van DAS blijkt dat één op de drie Nederlanders een serieus (juridisch) conflict heeft gehad in 2011. In 2009, ten tijde van het vorige onderzoek van DAS, was dit nog één op de vier Nederlanders. Het aantal mensen dat een conflict heeft is dus toegenomen. Conflicten lijken ook langer te duren. Nederlanders zien het liefst snel een oplossing van het conflict, zelfs als die oplossing niet in het eigen voordeel is. Bijna de helft van de Nederlanders heeft hier slapeloze nachten van. Daarom wil DAS duidelijkheid geven over juridische vragen.

Top 5 vragen
Uit de praktijk van DAS blijkt dat de top 5 vragen van particulieren gaan over:
1. werk
2. consument en geld
3. wonen
4. familie en gezin
5. onrechtmatige daad en strafrecht

Deze cijfers zijn gebaseerd op gegevens uit de praktijk van DAS in de maanden juli t/m november 2011. Opvallend hierbij is dat het aantal mensen met vragen over werk en ontslag toeneemt. In juli was dat nog 21% en in november 27%. In vergelijking tot 2010 is het aantal vragen over werk in 2011 met 6,8% gestegen.

Geplaatst in:

Over DAS
DAS is de specialist in het voorkomen, oplossen en beheersbaar houden van juridische problemen voor particulieren en juridische en financieel-juridische problemen voor bedrijven en (semi-)overheden. DAS biedt juridische dienstverlening op verzekerings- en factuurbasis, incassodiensten en consultancy & detachering van juridische en financieel-juridische specialisten. DAS is in Nederland en in Europa de grootste gespecialiseerde rechtsbijstandverzekeraar en behandelde in 2010 in Nederland ruim 105.000 zaken op meer dan 40 verschillende rechtsgebieden. Daarnaast heeft DAS in 2010 meer dan 750.000 vorderingen behandeld voor haar incassoklanten.

In Nederland heeft DAS ruim 2.000 medewerkers in dienst, onder wie 530 juridische specialisten en 470 incassospecialisten. DAS streeft naar regionale spreiding en heeft daarom kantoren in Amsterdam, Arnhem, Rijswijk, Den Bosch, Roermond, Groningen, Zaandam, Den Haag, Utrecht, Drachten en Zwolle en Rotterdam. Kijk ook op www.das.nl

Voor meer informatie
Meer informatie is te vinden op das.nl.
Marianne den Boef / manager Corporate Communicatie
Telefoon: 020 651 7531 / e-mail: m.denboef@das.nl / mobiel: 06 53867888

DAS Rechtsbijstand

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234