Arbomedewerker van het jaar 2011: Har Pluijmakers

ArboAward
Tijdens het Nationaal Arbo Congres op 22 november in de Jaarbeurs te Utrecht is Har Pluijmakers,
preventiecoördinator bij stichting Pergamijn in Echt, uitgeroepen tot winnaar van de ArboAward 2011. Hij liet daarbij ruim 150 aanmeldingen achter zich. Har Pluijmakers mag zich een jaar lang arbomedewerker van het jaar noemen. Naast de enorme eer ontvangt de winnaar een opleidingscheque ter waarde van 2.500 euro en de fraaie ArboAward.

Netwerk van arbocontactpersonen
De verkiezing van deze arbomedewerker van het jaar laat zien dat de rol van de arboprofessional steeds meer verandert in die van een adviseur en steun en toeverlaat binnen de organisatie. Pluijmakers heeft zich op een bijzondere wijze ingezet om de arbeidsomstandigheden in de dagelijkse werkomgeving te verbeteren. Van grote betekenis hierbij is het arbomanagementsysteem dat hij heeft bedacht en ingevoerd. De kern van dit systeem bestaat uit 103 arbocontactpersonen, één voor elk team binnen Pergamijn. Hij of zij is aanspreekpunt voor de teamleden en heeft tegelijkertijd een kort lijntje met Pluijmakers. Hierdoor is arbo bij alle medewerkers van Pergamijn meer gaan leven. Daarnaast is hij de arbospin in het web van de organisatie en voorziet hij gevraagd en ongevraagd het management van adviezen.

Juryrapport
Har Pluijmakers heeft de ArboAward op grond van de volgende punten gewonnen:
- gedreven in het verbeteren van arbeidsomstandigheden binnen stichting Pergamijn, zoals fysieke belasting, agressiepreventie en brandveiligheid;
- ontwikkelaar en invoerder van een effectieve arbomanagementstructuur op basis van 103 arbocontactpersonen, waarbij de verankering met de werkvloer is gewaarborgd;
- bevlogen in het betrekken van collega's bij arbobesluiten door middel van workshops en persoonlijke gesprekken;
- duidelijk zichtbaar in de hele organisatie, ook bij management en ondernemingsraad;
- op de hoogte van de vakinhoudelijke actualiteiten.

De ArboAward is beschikbaar gesteld door Rendement Uitgeverij en FNV Formaat. FNV Formaat vindt veiligheid een belangrijke voorwaarde om mensen te sterken in hun dagelijkse werk.

Meer informatie vindt u binnenkort op www.arboaward.nl en www.fnvformaat.nl.Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

FNV Formaat
Luigi Mascini
Marketeer

FNV Formaat
Postbus 565
3440 AN Woerden

T: 0348 497 348
M: 06 52599040
E: luigi.mascini@fnvformaat.nl
I : www.fnvformaat.nl

Annemarie Hoffmann
congres- opleidingsmanager
Rendement Uitgeverij

Rendement Uitgeverij
Postbus 27020
3003 LA Rotterdam

T: 010-2433933
F: 010-2439028
E: a.hoffmann@rendement.nl
I: www.rendement.nl

FNV Formaat

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234