Nederlands grootste maffiaspel Omerta herstart op 18 november 2011

HULL, United Kingdom, 20111117 --
Online game uitgever, Omerta Game Ltd, is verheugd om mee te delen dat de Nederlandstalige versie van haar populaire online multiplayer maffiaspel Omerta op het punt staat om te herstarten. Op 18 november zal de Nederlandse versie van Omerta, die gespeeld wordt door spelers uit Nederland en Belgie, aangepast worden tot de laatste versie, 3.3.

Versie 3.3 heeft een aantal vernieuwingen die er voor zorgen dat er meer dynamiek zit in het spel. "Dat deze wijzigingen goed zijn ontvangen bewijzen de positieve reacties die wij hebben gekregen van de spelers op de diverse gelocaliseerde en internationale versies van Omerta", zegt crewmanager Bianca Evers.

Omerta Game Ltd is trots op het feit dat Omerta spelers betrekt in de verdere ontwikkeling van het spel. Er is bijvoorbeeld een 'Vraag van de dag' waarop spelers kunnen stemmen op hun favoriete onderwerpen en daarnaast zijn er de IRC-kanalen en forums waarin spelers een stem hebben over hoe het spel zich verder dient te ontwikkelen.

"We geven Omerta terug aan de spelers met een aantal wijzigingen waardoor de spelers het spel volledig naar hun eigen hand kunnen zetten. We hebben inmiddels de 4 miljoen spelers mijlpaal bereikt en we zijn dagelijks bezig om te kijken hoe we Omerta aan de top van dit genre kunnen houden", vertelt Steve Biddick, algemeen directeur van Omerta Game Ltd.

Omerta Game Ltd werkt nauw samen met de spelerscommunity, niet alleen kunnen zij via de ''Usergroup' meepraten over alle veranderingen binnen Omerta, ook bepalen de spelers aan de start van elke versie hoeveel families er maximaal mogen starten in een van de 8 speelsteden op Omerta.

"De spelers vertelden ons dat de families verdeeld waren over een enorme hoeveelheid kleinere families die niets in te brengen hadden. Er is toen besloten om de spelers te laten beslissen hoeveel families er zouden moeten starten aan het begin van de versie", voegt Steve Biddick toe.

Het is mogelijk om rechtstreeks op Omerta in te loggen door gebruik te maken van je Facebook account. Omerta's officiële Facebook pagina's groeien nog steeds elke dag. Crew en kantoormedewerkers, inclusief Omerta's algemeen directeur Steve Biddick, gebruiken Facebook om hun ideeën aangaande het spel ter discussie te stellen.

Omerta is volledig gratis te spelen en vereist alleen een standaard computer en een internetverbinding.

Spelers kunnen zich registreren voor Omerta op http://www.barafranca.nl

De internationale versie (.com) kan men vinden op http://www.barafranca.com


Over Omerta

Omerta - http://www.barafranca.com - begon in 2003 als een amateurproject, in een slaapkamer in Groningen en is overgenomen in 2004 door Omerta Game Ltd om Omerta verder te beheren en te ontwikkelen. Tegenwoordig heeft Omerta een full-time staf van 12 mensen in 6 landen en een netwerk van meer dan 200 vrijwilligers verspreid over de hele wereld.

Omerta is te spelen in 28 talen. Regionale versies zijn beschikbaar in het Nederlands/Vlaams, Frans, Duits, Portugees/Braziliaans, Turks en de Scandinavische talen (Zweeds, Noors, Deens en Fins). Meer dan 4.1 miljoen mensen hebben Omerta gespeeld!

Dagelijks loggen ruim 10.000 Omerta spelers in op Omerta's eigen IRC-server om oorlogen te plannen, te zoeken naar spelers om een georganiseerde misdaad mee te doen of om gewoon gezellig te praten met hun vrienden. Omerta heeft meer dan 80.000 spelers die dagelijks inloggen en proberen voet aan de grond te krijgen binnen maffia wereld.

Omerta Game Limited

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234