Heleen Post nieuwe directeur KNGF

Heleen Post wordt de nieuwe directeur van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Zij start met ingang van 1 januari 2021 in deze functie en volgt daarmee Marcel Sturkenboom op.

Heleen Post was van 1995 tot 1999 werkzaam als advocaat. Daarna werkte zij tot 2011 als senior consultant en manager bij Twijnstra Gudde, waar ze diverse advies- en projectmanagementfuncties vervulde in de profit- en non-profit sector. Daarnaast gaf zij trainingen op het gebied van verandermanagement, contract- en risicomanagement, conflictmanagement en communicatie. Sinds 2011 is Heleen Post manager en plaatsvervangend directeur/bestuurder bij de Patiëntenfederatie Nederland.

Naast haar werk voor het KNGF zal Post als bestuurder en toezichthouder betrokken blijven bij diverse maatschappelijke organisaties, waaronder de Dutch Clinic Research Foundation, de Stichting College Perinatale Zorg, de Stichting Zelfzorg Ondersteund, de Stichting Patiënten Kwaliteit en de Stichting Kwaliteitsgelden Patiënten Consumenten.

KNGF-voorzitter Guido Van Woerkom over de benoeming van Post: ‘Heleen heeft brede ervaring in de zorgwereld. Hiermee zal ze een wezenlijke bijdrage leveren aan het verder positioneren van de fysiotherapie in de zorg. Dit zal patiënten, fysiotherapeuten en de toegankelijkheid ten goede komen.’

Heleen Post over haar nieuwe functie: ‘Vrijwel iedere Nederlander komt wel eens onder behandeling van een fysiotherapeut. Deze beroepsgroep levert een belangrijke bijdrage aan het gezond krijgen en gezond houden van mensen. Met de juiste zorg op de juiste plek kunnen we de positie van fysiotherapeuten nog sterk verbeteren. Daar wil ik mij graag hard voor maken.’

Geplaatst in:

KNGF - Fysiotherapie

plaats:
Amersfoort
website:
https://www.kngf.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234