Menicon brengt SOLO-care (R) Contact Lens Solution Range van Eye Shelter op de markt in Europa en Canada

NAGOYA, Japan, October 31, 2011 /PRNewswire/ --

Menicon Holdings BV en Eye Shelter SA, een volledige dochter van Laboratoires Thea, een onafhankelijke Franse bedrijvengroep in oogheelkunde, maken op 31 oktober bekend dat Menicon Eye Shelters exclusieve partner zal zijn bij het op de markt brengen van de contactlenzenvloeistoffen van SOLO-care (R) in de lidstaten van de Europese Economische Ruimte en Canada.

De overeenkomst betekent dat Menicon haar aanwezigheid in de regio's enorm kan versterken door middel van nieuwe filialen in landen waar de producten van Menicon eerder niet verkrijgbaar waren, met name in de Noord-Europese landen, Oost-Europa en Canada. Na afronding van de uitbreiding zal Menicon alleen al in Europa meer dan 70 verkopers in dienst hebben die zich geheel zullen wijden aan de contactlenzenmarkt. Het bedrijf verwacht op deze manier veel meer oogspecialisten te zullen bereiken met een breder pakket aan producten, waardoor er beter kan worden voorzien in de behoeften van de contactlensdragers in Europa en Canada.

De producten die binnen deze samenwerking vallen zullen ook de algemene activiteiten van Menicon op het gebied van de verzorging voor zachte lenzen versterken. SOLO-care AQUA (R) biedt extra voordelen qua bescherming dankzij het antibacteriologische lenzendoosje en meer gemak dankzij een sneller reinigings- en ontsmettingsproces van vijf minuten "uiten".

"Deze samenwerking is een belangrijke stap binnen onze groeistrategie en opent een groot aantal mogelijkheiden voor zowel onze bestaande alsook nieuwe bedrijven", zegt Toshio Matsushima, president van Menicon Holdings BV. "De synergie uit onze verbeterde productportefeuille zal de verkoopcijfers voor de voorgevormde zachte lenzen, de op maat geslepen RGP-lenzen en de lenzen van silicone hydrogel van Menicon omhoogtrekken."

Eye Shelter heeft Menicon gekozen als partner vanwege haar standvastige voorspraak van veiligheid en gezondheid, haar uitgebreide ervaring, de elkaar aanvullende productportefeuilles en haar strategische focus op uitbreiding in Europa en Amerika.

Menicon zal de distributie van de merken SOLO-care (R) en AQuify (R) overnemen zodra alle reglementaire zaken tussen CIBA VISION (voormalig eigenaar van de producten van SOLO-care (R) en AQuify (R) in gebieden die onder de genoemde samenwerking vallen) en Eye Shelter zijn afgerond. Dit is naar verwachting uiterlijk op 31 maart 2012. In de tussenliggende periode zullen alle betrokken partijen nauw samenwerken met het oog op een soepele overgang van de distributie-activiteiten naar Menicon.

Over Menicon

Het hoofdkantoor van Menicon staat in Nagoya, Japan. Het bedrijf is aanwezig in ruim 40 landen. Menicon is een wereldwijd contactlenzenbedrijf dat zich richt op ieder aspect van de lens; van materiaalontwikkeling en lensontwerp tot het produceren van lenzen en lenzenbewaar- en reinigingsvloeistoffen. Menicon biedt een groeiende portefeuille van innovatieve lenzen, bewaarmaterialen en verwante producten, die draagcomfort en gebruikersgemak maximaliseren. In 2011 bestaat Menicon 60 jaar. Ga naar http://www.menicon.com voor meer informatie.

SOLO-care (R) en AQuify (R) zijn geregistreerde handelsmerken van Novartis AG, onder licentie in gebruik door Eye Shelter SA.


Contact:
Jeffrey Gilbert
Weber Shandwick
Tel: +81-3-5427-7323
e-mail: jdgilbert@webershandwick.com
Menicon Co., Ltd.


CONTACT: .

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234