Midzomernachtdroom door het Nationale Toneel regie Theu Boermans

Het Nationale Toneel presenteert de eerste regie van Theu Boermans:

Midzomernachtdroom van William Shakespeare
Een bittere komedie over de liefdesstrijd tussen man en vrouw

Première vrijdag 11 november, 20.15 uur, Koninklijke Schouwburg, Den Haag

Midzomernachtdroom is een bittere komedie over de strijd tussen man en vrouw, in tijden waarin zelfs geliefden met minimale inspanningen een maximaal rendement willen behalen.

Theseus en Hippolyta zijn gearriveerde carrièremakers uit de hogere kringen. In hun drukke bestaan hadden zij geen tijd voor de liefde, maar nu willen ze op de valreep toch trouwen. Hun zucht naar onafhankelijkheid laat zich echter slecht combineren met de voor liefde noodzakelijke investeringen in de ander. In de nacht voor de bruiloft vechten hun alter ego's Oberon en Titania in een droom de strijd uit, die overdag onder de oppervlakte sluimert.

In deze nacht treffen zij ook vier jonge mensen, die juist aan het begin staan van het liefdespad. De waan van hun heftige verliefdheid maakt dat de vier lust en eigen gewin verwarren met liefde. Ondertussen bereidt een groep eenvoudige werklieden ter ere van het huwelijksfeest een romantisch toneelstuk voor over de geliefden Pyramus en Thisbe, die zelfs bereid zijn voor elkaar te sterven. Alsof dat niet genoeg is, drijft kwelgeest Puck - die de gevolgen van het gebrek aan liefde als geen ander kent - de zaken in die nacht op de spits.

Tekst William Shakespeare Vertaling Tom Kleijn Regie Theu Boermans Toneelbeeld Bernhard Hammer Licht Gerhard Fischer Kostuums Marion Münch Met Pierre Bokma, Reinier Bulder, Ali (CC)ifteci, Jappe Claes, Bracha van Doesburgh, Matteo van der Grijn, Antoinette Jelgersma, Jelle de Jong, Vincent Linthorst, Anniek Pheifer, Ariane Schluter, Pieter van der Sman, Jeroen Spitzenberger, Stefan de Walle e.a.

Den Haag - Koninklijke Schouwburg
Van 8 t/m 10 november (try-out), 11 november (première), 12, 14 & 15 november,
6,7, 23, 25 & 26 december (matinee), 26 t/m 29 januari
Landelijke tournee: t/m 1 februari 2012
Kaartverkoop 0900-3456789 en www.nationaletoneel.nl

NT extra Themamiddag Pieter Steinz
Op zondag 6 november is er een themamiddag rondom Shakespeare's Midzomernachtdroom. Pieter Steinz (chef boeken NRC Handelsblad) ontvangt Bas Heijne, Theu Boermans en andere gasten. Een middagvullend programma met een lezing, muziek van o.a. Purcell en interviews. Waar Koninklijke Schouwburg, Den Haag, 15.00 uur Reserveren via 0900 3456789 (10cpm)


Voor meer informatie: 070-3181444 - www.nationaletoneel.nl
EINDE PERSBERICHT



Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Voor meer informatie, interviews, en foto's:
Esmee Meertens 070-3181486 - esmee.meertens@nationaletoneel.nl
(aanwezig op ma, wo, do, vr)

Het Nationale Toneel (NT)

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234