33.460 handtekeningen hangen boven hoofd minister

"Minister: kies niet voor de Blankenburgtunnel!"

Bezorgde burgers en natuur- en milieuorganisaties hebben maandag 33.460 handtekeningen tegen de Blankenburgtunnel persoonlijk overhandigd aan verkeersminister Melanie Schultz van Haegen. Zij roepen haar dringend op niet voor de aanleg van de Blankenburgtunnel te kiezen. De ontmoeting met minister Schultz vond plaats in één van de mooiste plekjes van Midden-Delfland, de eeuwenoude eendenkooi Aalkeetbuiten in Vlaardingen. Deze bijzondere plek zal bij de keuze voor de Blankenburgtunnel voorgoed onder het asfalt verdwijnen.

Tegen het einde van dit jaar zal minister Schultz besluiten over de Blankenburgtunnel. Tegen deze tunnelverbinding bestaat grote maatschappelijke weerstand, omdat deze snelweg van twee keer drie rijbanen het open Midden-Delfland, de 'groene long' van dit toch al sterk verstedelijkte deel van de Randstad, doorkruist. De schaarse natuur en al beperkte recreatiemogelijkheden en leefbaarheid van het gebied worden daardoor ernstig aangetast.

33.460 handtekeningen hingen minister Schultz letterlijk boven het hoofd
Om de minister ervan te overtuigen dat de aanleg van de Blankenburgtunnel een slecht plan is, hebben vele organisaties de krachten gebundeld voor het behoud van Midden-Delfland. Actiecomité Blankenburgtunnel Nee, Groeiend Verzet, Milieudefensie, Natuurmonumenten en Milieufederatie Zuid-Holland hebben sinds begin dit jaar de handen ineengeslagen. Samen met vele betrokken bewoners uit het gebied is actie gevoerd en zijn handtekeningen ingezameld.

Het regende positieve reacties, veel mensen hebben hun twijfel bij het belang van de tunnel. Zo ontbreekt nog steeds een breed onderzoek. De organisaties en burgers gaan door met hun campagne tegen de Blankenburgtunnel zolang de minister nog geen besluit heeft genomen.

Bijgevoegd vindt u een foto van de overhandiging van de duizenden handtekeningen.

Afzenders persbericht:
Milieudefensie, Actiecomité Blankenburgtunnel Nee, Natuurmonumenten, Milieufederatie Zuid-Holland, Groeiend Verzet.

voor nadere informatie kunt U contact opnemen met persvoorlichter Natuurmonumenten regio Zuid-Holland-Zeeland: Maaike Wermer (06-13904697) en/of landelijk persvoorlichter Natuurmonumenten Heleen Paalvast (06-55825191).

Natuurmonumenten

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234