CompetentCity 2011: voor iedereen met een hart voor het (v)mbo

EDE - CompetentCity, de eendaagse stad voor iedereen met een hart voor het mbo, opende vandaag voor het vijfde jaar op rij zijn deuren. Binnen de muren van de 'city', ook dit keer opgetrokken in Ede (De ReeHorst), konden professionals uit het mbo en het vmbo inspirerende lezingen en presentaties volgen en zelf actief meedoen aan debatten en leerzame workshops.

Inspiratie is al die jaren het sleutelwoord geweest bij CompetentCity. Ook dit jaar weer. Het draaide op 3 oktober 2011 vooral om ontmoetingen. Met experts, sprekers, jongeren en natuurlijk collega's. Zo'n 1.500 mensen hoorden, zagen en voelden wat er gaande is in het mbo.

Inspirerende lezingen
Ankerpunten in de programmering waren tien lezingen. Ab van der Touw, CEO bij Siemens Nederland mocht het spits afbijten. Tijdens de opening vertelde de topman over vernieuwing, co-creatie en het MKB als kurk van onze economie. De overige sprekers waren verdeeld over drie programmaronden. Zo gaf Wim Veen, hoogleraar Educatie & Technologie aan de TUDelft en schrijver van het boek 'Homo Zappiens' een lezing over de 'hapsnap' leerstrategie van jongeren, de urgentie om het leren vooral weer leuk te maken en het belang om innovatie in de handen van de docenten zelf te leggen. Ook 'organisatie-activist' en auteur ('De intensieve menshouderij'): Jaap Peters was uitgenodigd om een lezing te geven. Peters bond de strijd aan tegen sturing aan de hand van structuren, systemen, regels en methodieken en pleitte voor 'persoonlijk vakmanschap'. Verder gaven onder meer Mathieu Weggeman (hoogleraar Organisatiekunde en auteur van de managementbestseller 'Leiding geven aan professionals? Niet doen!') en Ber Damen (directeur HRM Berenschot) een lezing. Op www.competentcity.nl zijn interviews te lezen van alle sprekers en verslagen van hun lezingen.

Ook voor het vmbo
Naast de lezingen waren er op CompetentCity 2011 nog meer manieren om nieuwe inzichten te verschaffen. Of je eigen inzicht met anderen te delen. Zo was er een debat over de kwalificatiedossiers, workshops (o.a. over de didactische kracht van sociale media) en stonden er deze editie diverse programmaonderdelen in het teken van de aansluiting van het mbo op het vmbo.

Voor meer informatie over CompetentCity kunt u contact opnemen met:
Anita de Moor (MBO Diensten), 0348 - 75 36 06, a.demoor@mbodiensten.nl

Ravestein & Zwart

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234