Wereld Kampioenschap Cross triathlon 2013 naar Den Haag

Den Haag mag in 2013 het Wereld Kampioenschap Cross Triatlon organiseren. Dit is tijdens het jaarcongres van de Internationale Triathlon Unie (ITU) in Beijing is bekend gemaakt. Cross triathlon is het ruige broertje van de Olympische triathlon en bevat de onderdelen zwemmen, mountainbiken en een crossloop. Het is de snelst groeiende dicipline binnen de triathlonsport. Het EK voor 2012 was door de Europese bond al eerder aan Den Haag toegewezen.

Henk van Lint, voorzitter van de Nederlandse Triathlonbond (NTB), hield op het congres in Beijing een presentatie van de Haagse ambities en was trots op het behaalde resultaat. "Het is tweede keer in de Nederlandse triathlon geschiedenis dat een WK wordt binnen gesleept. Eerder was die eer voor Almere weg gelegd, waar in 2008 het WK lange afstand werd gehouden. Dit is een mooi succes in onze lobby voor toewijzing van grote internationale evenementen aan Nederland en moet ook gezien worden in het licht van de Nederlandse Olympische ambities waarbij we over de volle breedte een evenementenkalender met internationale kampioenschappen kunnen laten zien."
Wethouder Karsten Klein van Den Haag is enthousiast over de toekenning: "Deze uitverkiezing onderstreept maar weer eens dat Den Haag een échte topsportstad is. De zee, het strand en de duinen vormen een prachtige uitdaging voor cross triatleten. Die natuurlijke omstandigheden in combinatie met de hotelfaciliteiten, de aantrekkelijke binnenstad en de horeca van een grote internationale stad als Den Haag maken Den Haag tot de beste locatie voor dit WK. Het organisatieteam dat nu dit WK gaat organiseren, heeft deze triathlonvorm in Europa min of meer uitgevonden. Het is 15 jaar geleden dat in Kijkduin de eerste Cross Triathlon in Europa werd georganiseerd. Dan is dit WK wel een heel mooie kroon op het werk."

Renate van Oosten van het organisatieteam en ook betrokken bij de bidprocedure van Den Haag toont zich zowel uitgelaten als beduusd over de toewijzing van het WK. "Het is bijna ongelooflijk hoe al onze ambities in een keer volgens plan realiteit worden. We hadden twee jaar geleden een traject uitgestippeld met twee keer een NK, dan een EK en als grande finale het WK. En dat lukt dan allemaal zonder enige tegenslag. Waanzinnig. Ik zie het succes toch ook vooral als uitkomst van de enorme inzet en het enthousiasme van onze vrijwilligers. En daarnaast was er vanaf het begin erg veel ondersteuning en enthousiasme bij de gemeente Den Haag. Dat hebben van die gezamenlijke ambities met zowel de gemeente, de NTB als Kijkduin Beach Resort is ook de kracht geweest bij onze lobby-activiteiten. Die hebben op heel veel niveaus plaats gevonden.
En nu moeten we het waar gaan maken en dat gaat ons zeker lukken. We maken er in 2013 een week lang een groots sportfeest van in Kijkduin."

Geplaatst in:

Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie):
Frank Hamelink (06-23468209, frankhamelink@casema.nl) of Frank van Beers, 06-83639792

Gemeente Den Haag

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234