Op weg naar permanente woningen op TU/e-campus

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Woonbedrijf (woningcorporatie uit Eindhoven) hebben de intentie om 300 permanente studentenwoningen op de TU/e- campus te realiseren. Dinsdag 6 september ondertekenden Ingrid de Boer, algemeen directeur van Woonbedrijf, TU/e-collegelid Jo van Ham en secretaris van de universiteit Harry Roumen hiervoor de intentieverklaring. "We willen meer levendigheid op de campus en het is hier uniek wonen in het groen en toch zo dicht bij alle voorzieningen van de universiteit en binnenstad van Eindhoven," aldus Jo van Ham. Ingrid de Boer is ook blij met de samenwerking: "Er is zijn al tijdelijke wooneenheden op de campus en die gaan we nu vervangen door permanente woningen, betaalbaar en met goede kwaliteit. Daar staan we voor."

De bouw van 300 wooneenheden is de eerste fase van wonen op het TU/e Science Park. Het is de bedoeling om op termijn totaal ruim 600 wooneenheden te realiseren. Zo draagt de TU/e, samen met Woonbedrijf, bij aan de aantrekkingskracht van Eindhoven als studentenstad.

Zodra de masterplanstudie is afgesloten en alle partijen hebben hierover overeenstemming, dan kan Woonbedrijf starten met het ontwerp, het stedenbouwkundige plan en het doorlopen van RO-procedures. Hoe lang dit allemaal gaat duren is op dit moment nog niet bekend en erg afhankelijk van de doorlooptijd van de diverse processen. Woonbedrijf, TU/e en gemeente Eindhoven gaan hier samen aan werken. Daardoor is nu nog niet mogelijk om aan te geven wanneer de bouw kan starten.

De locatie is al wel bekend, namelijk achter gebouw Potentiaal, in lijn met de gebouwen van Bouwkunde (Vertigo) en het Hoofdgebouw. Het complex zal een combinatie zijn van onzelfstandige kamers (met gedeelde voorzieningen zoals keuken en badkamer) en zelfstandige eenheden. De appartementen en kamers zijn voor een groot deel bestemd voor de groeiende groep internationale studenten en kenniswerkers van de TU/e. Het gaat dan om gemeubileerde huisvesting. Door beschikbare en betaalbare huisvesting voor reguliere en internationale studenten te bieden wil Woonbedrijf een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Brainport regio Eindhoven en studentenstad Eindhoven in het bijzonder.

Op dit moment verhuurt Vestide, onderdeel van Woonbedrijf, 186 Spaceboxen op het
TU/e-terrein. Deze zijn enkele jaren geleden geplaatst als tijdelijke oplossing voor de groeiende vraag. Als de nieuwe wooneenheden zijn opgeleverd zullen de Spaceboxen verdwijnen. Door de Spaceboxen te vervangen door permanente studenteneenheden is een betere continuïteit in studentenhuisvesting in Eindhoven geborgd.

Geplaatst in:

Voor meer informatie over Woonbedrijf en Vestide kunt u contact opnemen met
Hannie de Groot, communicatieadviseur, telefoon 06 517 03 123 of h.degroot@woonbedrijf.com,
www.woonbedrijf.com of www.vestide.nl

Voor vragen over de TU/e kunt u contact opnemen met mediavoorlichter Cees van Keulen, telefoon 040 247 4061.

Woonbedrijf

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234