De enige Home-entertainment megastore van Nederland sluit haar deuren

Free Record Shop Holding heeft besloten haar unieke dochteronderneming - de megastore FAME Music - per 29 januari 2012 te sluiten.

Ondanks een omzet van 12 miljoen euro en jaarlijks ruim 800.000 klanten bleek het voor de Megastore, o.a. door de hoge huur, voorraad- en samenwerkerskosten en een stagnerende markt voor beeld en geluid, niet langer mogelijk een gezond bedrijfsrendement te behalen. Na ruim 21 jaar moet FAME Music helaas haar deuren sluiten.

Hans Breukhoven: "Dit besluit hebben we genomen met pijn in ons hart. FAME Music was het paradepaardje binnen de Holding. De enige Megastore binnen de Benelux. Als je bedenkt dat er 10 jaar geleden nog 7 Megastores in de Benelux zaten, allemaal rendabel en deze zijn stuk voor stuk gesloten. Wij hebben met FAME heel lang een hele bijzondere winkel gehad ook al was deze niet altijd winstgevend. Helaas moeten wij in deze tijden van economische recessie en teruglopende verkoopcijfers toch de knoop doorhakken en deze winkel sluiten. Een Megastore runnen is een complex geheel en vergt veel inzet en kosten. Wij kunnen ons dit niet meer veroorloven."

Aangezien FAME ook de home-entertainment afdeling van De Bijenkorf verzorgt en dit ook in de toekomst blijft doen verdwijnt het niet geheel van het winkeltoneel en kunnen ook een deel van de 90 samenwerkers van FAME Music elders binnen Free Record Shop Holding of De Bijenkorf worden herplaatst.

FAME is in de afgelopen 20 jaar altijd een unieke winkel geweest waar veel grote internationale sterren signeersessies hebben gehouden die duizenden mensen trokken die rijen binnen de winkel en over de hele Dam vormden.

Het brede repertoire en vele ludieke acties van FAME zullen voor de gehele muziek/DVD industrie en klanten helaas een grote gemis zijn.

Arthur ter Braak
General manager FAME

Tel: 020-6259693
Fax: 020-6259394
Mobiel: 06-54312514
E-mail: atbraak@fame.nl

Free Record Shop Holding BV

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234