Start onderzoek naar medicatie voor vrouwen met seksuele problemen

Recent is een onderzoek gestart naar medicatie voor vrouwen met klachten op seksueel gebied, ook wel Female Sexual Dysfunction (FSD) genoemd. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Universiteit Utrecht, Divisie Farmacologie, in opdracht van het Alan Turing Institute Almere (ATIA).

Het onderzoek zal bestaan uit 3 preklinische studies naar 3 verschillende medicijncombinaties. Er wordt onderzocht welk effect de verschillende combinaties van actieve stoffen hebben op het seksueel functioneren van vrouwen. Het onderzoek zal naar verwachting 1 jaar duren en wordt uitgevoerd onder leiding van Prof. dr. Berend Olivier, hoogleraar Farmacologie van het centrale zenuwstelsel aan de Universiteit Utrecht.

De data die door de Universiteit Utrecht uit dit onderzoek verkregen worden, analyseert het ATIA met behulp van de nieuwste A.I. technieken (Artificiële Intelligentie). In tegenstelling tot reguliere analysemethoden maken deze technieken het mogelijk om ook non-linaire, meer complexe verbanden te leggen.

Female Sexual Dysfunction, oftewel 'seksuele disfunctie bij de vrouw', is de overkoepelende term voor verschillende seksuele klachten bij vrouwen. Deze klachten zijn niet eenduidig toe te wijzen aan oorzaken zoals medicijngebruik, relationele problemen of psychische klachten. Deze klachten kunnen gevolgen hebben voor de vrouw zelf, maar ook voor haar relatie. De meest voorkomende klachten zijn verminderd seksueel verlangen en het niet goed opgewonden kunnen worden, maar ook pijnklachten of orgasmeproblemen komen voor. Tot op heden is er nog geen effectief middel op de markt voor vrouwen met seksuele klachten.

Meer informatie over het onderzoek vindt u op www.ati-a.nl.

Einde persbericht

Geplaatst in:

Voor vragen graag contact opnemen met: Leonie Loupias (l.loupias@emotionalbrain.nl) of Crista Van Leijen
(c.vanleijen@ati-a.nl) telefonisch te bereiken op 036 - 546 83 46.

Het Alan Turing Institute Almere is opgericht met de opdracht kennis en technologie te ontwikkelen, die gebruikers in staat stelt om praktisch bruikbare informatie te verkrijgen uit een grote hoeveelheid, op het eerste gezicht onsamenhangende, onderzoeksresultaten. Deze kennis en technologie is gebaseerd op kunstmatige intelligentie en agentsystemen. Het instituut heeft in eerste instantie gekozen voor toepassingen binnen het domein van de gezondheidszorg en dan in het bijzonder op het gebied van female sexual dysfunction (FSD), obesitas en cognitieve capaciteit en disfuncties. Denk hierbij aan toepassingen op het gebied van diagnostiek. Daarmee levert het instituut een bijdrage aan een meer op het individu toegespitste gezondheidszorg ('personlized medicin').

Alan Turing Institute Almere

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234