Catawiki lanceert dagaanbieding voor verzamelaars

'Groupon voor verzamelaars' met minimaal 50% korting op verzamelobjecten.

Catawiki, online catalogus en marktplaats voor verzamelaars, lanceert vandaag een dagaanbiedingen-website voor haar 22.000 leden. Op www.catawiki.nl/dagaanbieding zal dagelijks een verzamelobject met minimaal 50% korting worden aangeboden. Het verschil met algemene koopjessites als Groupon is dat de aanbiedingen gericht aan de doelgroep aangeboden worden op basis van hun interesses. Stripverzamelaars ontvangen bijvoorbeeld aanbiedingen van stripwinkels en uitgevers voor stripboeken. De aanbiedingen worden daarmee relevanter voor de ontvanger.

Iedere dag om 10.00 uur wordt de aanbieding ververst. Deze is dan 24 uur te koop, of korter als de aanbieding eerder is uitverkocht. Gestart wordt met koopjes voor stripverzamelaars. Op korte termijn komen er ook dagaanbiedingen voor andere verzamelgebieden, te beginnen met postzegels en munten. De stripaanbiedingen zijn in eerste instantie gericht op de Nederlandstalige markt. Aanbiedingen met postzegels en munten zullen ook naar de groeiende groep internationale gebruikers worden gestuurd. Catawiki is onlangs gelanceerd in Groot-Brittannië en Duitsland. Een lancering van een Franse versie is aanstaande.

De eerste aanbieding is een set bibliofiele heruitgaven van de Kuifje-verhalen zoals die ooit in eerste druk verschenen. Het zeldzamere deel 'De juwelen van Bianca Castafiore' zit daarbij. De set van 7 facsimile's is met 52% korting te koop voor 69,95 euro. De komende aanbiedingen variëren van dure antiquarische strips, waar een kleine voorraad van is teruggevonden, tot sets originele Disney-litho's die voor een breed publiek interessant zijn.

Het voordeel voor deelnemende verkopers is dat hun merk sterk wordt gepromoot bij hun doelgroep. Ze betalen Catawiki daarvoor een vaste commissie van 25% op de verkochte producten. Gekochte aanbiedingen kunnen worden opgestuurd, maar ook met een bon worden afgehaald in de winkel of op een beurs waar de verkoper aanwezig is met een stand.

"Het mes snijdt aan twee kanten: verkopers zijn heel zichtbaar voor precies hun doelgroep en trekken extra bezoekers naar hun winkel of beursstand. Kopers krijgen fantastische deals aangeboden. Mooier dan we vooraf hadden durven hopen", zegt René Schoenmakers, medeoprichter van Catawiki. "We denken dat de markt voor dagaanbiedingen zich steeds meer zal ontwikkelen naar relevante aanbiedingen voor specifieke doelgroepen. Dat past perfect bij de opzet van Catawiki waarbij gebruikers een community vormen rond een specifiek verzamelgebied."

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234