Binnenhof Barbecue geniet van de spareribs van Slager Theo Beerens

Binnenhof Barbecue geniet van de spareribs van Slager Theo Beerens, winnaar Spare Ribs Trophy 2011

In politiek Den Haag wordt traditioneel het zomerreces ingeluid met de Binnenhof Barbecue. De organisatie hiervan is in handen van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE) waarmee de gehele (pluim)vee-, vlees- en eiersector zich presenteert aan de landelijke politiek.

Slager Theo Beerens heeft afgelopen maandag de Spare Ribs Trophy 2011 gewonnen, de vakwedstrijd van de KNS, en kreeg daarbij zijn eerste 'bestelling' als winnaar. Chef-kok Huub Oudshoorn is verantwoordelijk voor de culinaire invulling op de Binnenhof Barbecue. Hij vertelde op het podium dat de winnende slager zijn spareribs mag presenteren op de barbecue op 30 juni. De lekkerste spareribs van slager Theo Beerens zijn daarmee in een klap bekend bij de landelijke politiek.

Slager Beerens: "Ik vind het een geweldige kans om het slagersvak te promoten. Het lijkt mij natuurlijk leuk om Mark Rutte onze spareribs te laten proeven. Hij is al eens in onze winkel geweest tijdens de gemeenteraadsverkiezing, dus het zou leuk zijn om hem weer bij mijn barbecue te mogen begroeten."

Op de Binnenhof Barbecue is dit jaar een breed assortiment producten aanwezig door samenwerking met verschillende productschappen.

De Spare Ribs Trophy wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het KNS Inspiratiecongres op 20 juni jl. in Utrecht.

Over slagerij Theo Beerens
Slagerij Beerens is nog een echte ambachtelijke slagerij, maar wél van deze tijd. De slagerij is al meer dan 75 jaar gevestigd aan de Kruisstraat 112 te Eindhoven. In 1926 startte opa Willem Beerens de zaak, die met hard werken en oog houden voor kwaliteit en service, voortgezet is door zoon Wim Beerens. Inmiddels heeft de derde generatie, Theo Beerens, de scepter over genomen en is de zaak verder uitgegroeid tot een volwaardige vlees- en eetwinkel.

Over de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie
De KNS is de enige brancheorganisatie voor alle slagerondernemers in Nederland. Dit kunnen reguliere slagers zijn, maar ook zelfslachtende slagers, (productie)bedrijven en/of bedrijven gericht op catering en de buitenhuishoudelijke markt.
De KNS ziet het als haar taak en verantwoordelijkheid alle mogelijke maatregelen te nemen om het huidige aantal slagerondernemers te behouden en te vergroten. Dat geldt voor leden en niet-leden. In de praktijk betekent dit individueel en collectief begeleiden van slagers bij het ondernemerschap zodat de kansen voor het slagersbedrijf beter benut worden.

Noot voor de redactie: meer informatie kunt u contact opnemen met Marian Lemsom, telefoonnummer 06 13945518 of via e-mail m.lemsom@knsnet.nl.

Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234