RSG 't Rijks wint reis naar Berlijn

Amersfoort - 13 mei 2011. De sectie Duits van RSG 't Rijks uit Bergen op Zoom heeft gisteren de prijs van de Salzgitter Heute-wedstrijd van ThiemeMeulenhoff in ontvangst genomen: een geheel verzorgd weekend Berlijn. De leerlingen van RSG 't Rijks wisten het juiste antwoord op de spelvraag en 'sturen' daarmee hun docenten van 27 tot en met 29 mei naar de Duitse hoofdstad.

Tijdens de spelvraag van educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff maakten leerlingen op een ludieke manier kennis met Berlijn. Tess, de hoofdpersoon uit de lesmethode Salzgitter Heute, verstuurde vanaf verschillende Berlijnse locaties vrolijke ansichtkaarten. De uiteindelijke locatie van Tess in Berlijn moest worden achterhaald aan de hand van allerlei hints op de kaarten. RSG 't Rijks ontdekte Tess bij de East Side Gallery en sleepte daarmee het weekend Berlijn in de wacht.

Marco Adriaansen stuurde de winnende inzending namens zijn school in. Zijn eerste reactie op de prijs was: "Geweldig dat we een reis cadeau krijgen naar de mooiste stad van Europa." Hij vertrekt 27 mei naar Berlijn om daar, samen met drie collega's, twee nachten in het Best Western President hotel in Berlijn te verblijven.

Salzgitter heute 2e editie is een actuele methode Duits voor de onderbouw havo en vwo en het vmbo. De methode is opgebouwd als een doorlopende leerlijn en behandelt alle noodzakelijke vaardigheden. De hoofdpersoon in Salzgitter heute 2e editie is Tess Bauman. Zij woont in Salzgitter, een stad in het midden van Duitsland, en neemt deel aan het tv-programma 'Der Austausch'. Ze krijgt daarmee de kans om een aantal maanden in Berlijn te zijn en daarom heeft zij voor een heel schooljaar haar eigen familie verruild voor een Berlijns gezin. Ze leert de stad Berlijn kennen, ontmoet nieuwe vrienden en doet de alledaagse dingen die jongeren van veertien zoal doen, zoals naar school gaan, shoppen en de bioscoop bezoeken. Daarnaast is Tess ook actief op Facebook en schrijft ze wekelijks over haar belevenissen in Berlijn.


EINDE PERSBERICHTEen foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Geplaatst in:

Noot voor de redactie:

Meer informatie over de wedstrijd kunt u inwinnen bij:
Lieke van Bokhoven
communicatiemedewerker
Telefoon: 033-4883432
E-mail: l.van.bokhoven@thiememeulenhoff.nl
Internet: www.salzgitterheute-online.nl

Meer informatie over Salzgitter heute kunt u inwinnen bij:
Eveline de Wijs
uitgever Duits
Telefoon: 06 51441693
E-mail: e.de.wijs@thiememeulenhoff.nl

Meer informatie over ThiemeMeulenhoff kunt u inwinnen bij:
Karlijn Eduard
manager communicatie
Telefoon: 06 21832201
E-mail: k.eduard@thiememeulenhoff.nl

ThiemeMeulenhoff
Smallepad 30
3811 MG Amersfoort

Over ThiemeMeulenhoff
ThiemeMeulenhoff is een educatieve uitgeverij en onderdeel van NDC-VBK de uitgevers. ThiemeMeulenhoff verzorgt lesmateriaal voor het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs & volwasseneneducatie en hoger onderwijs. ThiemeMeulenhoff biedt voor veel vakken in het onderwijs lesmateriaal en werkt bij de ontwikkeling van nieuwe methodes nauw samen met specialisten en de onderwijsmarkt. Zo is ThiemeMeulenhoff in staat de laatste ontwikkelingen in het onderwijs te volgen en innoverende materialen te introduceren, passend bij het onderwijs van nu. Meer informatie: www.thiememeulenhoff.nl.

ThiemeMeulenhoff

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234