College van Beroep: Hair Science Institute wint weer 'Joling-kwestie'

De slepende kwestie naar aanleiding van de werking van HaarStamcel Transplantatie is definitief in het voordeel van Hair Science Institute (HSI) beslecht. De zaak werd in de zomer van 2010 aangespannen voor de Reclame Code Commissie (RCC) door Transhair B.V., Aesthetic Team B.V., Laser Surgery, Prohairclinic en Hairplus Medical Care.

De aantijging van de vijf klinieken kwam er op neer dat de werking van HaarStamcel Transplantatie en daarmee het door HSI geclaimde 'haarvermeerdering' niet bewezen en daarmee misleidend was.

Aanleiding voor de klacht was echter ook het feit dat Gerard Joling zich na een behandeling bij HSI in november 2009 spontaan als ambassadeur opwierp voor HSI en haar gepatenteerde behandeltechniek. Op 10 augustus 2010 kwam de RCC tot een uitspraak waarin de claim van HSI terecht en dus niet misleidend bevonden werd. De appellanten tekenden echter bezwaar aan tegen deze uitspraak bij het College van Beroep.

Op 22 maart j.l. kwam het College van Beroep tot dezelfde conclusie als de RCC: de claim van 'haarvermeerdering' door HSI was terecht. Tot deze gevolgtrekking kwam men niet alleen omdat de het bezwaar van de klagers elke medische onderbouwing ontbeerde maar ook dankzij de deskundige verklaringen van Prof. dr. Neumann van het Erasmus Medisch Centrum en drs. Coen Gho van HSI.
Bovendien werd HSI's claim van 'haarvermeerdering' onderstreept door Prof. dr. P. van Zuijlen, Hoogleraar Brandwondengeneeskunde VUMC en Dr. C. Lafaire, Medisch Afdelingshoofd van het Brandwondencentrum (Antwerpen, België). Beiden konden als onafhankelijke specialisten vanuit hun praktijkervaring getuigen dat HaarStamcel Transplantatie wel degelijk leidt tot haarvermeerdering, zelfs onder de moeilijkst mogelijke condities als slecht doorbloed en verlittekend huisweefsel.

HSI is uiteraard blij met de uitspraak en spreekt de hoop uit dat zij zich nu weer kan gaan concentreren op haar kerntaak: haarvermeerdering op esthetische of medische gronden.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande vragen hebben, kunt u uiteraard telefonisch contact met drs. Coen Gho opnemen +31(0)43-6018101 of via de E-mail c.gho@hasci.com.
Hair Science Institute is gaarne bereid het één en ander nader toe te lichten.

Voor meer informatie en de volledige uitspraak van het College van Beroep verwijzen wij u naar de bijlage van dit bericht en naar onze website www.hasci.com/homepage.aspx

Hair Science Institute

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234