Nationale Traploopweek extra aandacht via 1-aprilgrap liftbelasting

Amersfoort, vrijdag 1 april 2011

Nationale Traploopweek extra aandacht
via 1-aprilgrap liftbelasting
Inschrijving voor bedrijven ludiek geopend

Het Diabetes Fonds en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) pleiten niet voor de invoering van een speciale belasting op het gebruik van de lift bij bedrijven. Zij hebben 1 april gebruikt als dag om bedrijven in Nederland ludiek wakker te schudden. Een registratiesysteem voor betaling van liftgebruik is een utopie, wél haalbaar en zinvol is het stimuleren van de keuze voor de trap. Vanaf nu is de inschrijving voor de Nationale Traploopweek van 26 tot 30 september geopend.

Met traplopen eerder bij 30 minuten bewegen per dag
NISB en het Diabetes Fonds benadrukken dat een beetje meer bewegen door bijvoorbeeld het nemen van de trap al veel doet voor ieders gezondheid. Daarvoor hoeven mensen niet meteen aan topsport te doen. Met bewegen tijdens kantooruren dankzij een 'beweegvriendelijke' werkomgeving komen werknemers gemakkelijk aan de 30 minuten bewegen per dag. Het Diabetes Fonds en NISB organiseren ook dit jaar de 5e Nationale Traploopweek, van 26 t/m 30 september 2011. Vorig jaar deden 440 bedrijven op meer dan 800 locaties aan deze actie mee. NISB en Diabetes Fonds hopen dat succes te kunnen herhalen dit jaar. Bewegen is van groot belang om de enorme groei van het aantal mensen met type 2 diabetes te beperken. De Traploopweek helpt medewerkers bewust de keuze voor de trap te maken en de lift links te laten liggen.

Doorbreek het patroon
Uit onderzoek van onder meer het Diabetes Fonds blijkt dat mensen hun risico op diabetes type 2 met maar liefst met 50 procent kunnen verminderen door meer te bewegen en gezond te eten. Je hoeft echt niet naar de sportschool om er iets aan te doen. Daarom roepen NISB en het Diabetes Fonds werkend Nederland op zich op te geven voor de Nationale Traploopweek om het patroon van automatisch de lift nemen te doorbreken. Dat kan via www.traploopweek.nl

Over het Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes en complicaties te voorkomen en te genezen. Om dat te bereiken zamelt het Diabetes Fonds geld in voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Het is hiermee de grootste financier van wetenschappelijk diabetesonderzoek in Nederland. Dankzij het Diabetes Fonds heeft het diabetesonderzoek in Nederland de afgelopen decennia een sterke impuls gekregen, waardoor nieuwe behandelmethoden snel binnen bereik van patiënten kunnen worden gebracht. De inzet van de duizenden vrijwilligers en steun van particulieren en bedrijven is daarvoor onmisbaar.

Over NISB
Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) is een kennis- en innovatie instituut dat aanzet tot sport en bewegen om participatie, leefbaarheid en gezondheid te bevorderen. Met tal van partners wordt gewerkt aan het ontwikkelen van effectieve en doelmatige interventies en het implementeren daarvan. Internationaal is sprake van samenwerking met organisaties op het gebied van sport en gezondheid zoals de WHO, HEPA, PASEO, EUNAAPA en TAFISA. NISB ambieert nationaal en internationaal een toonaangevende rol in het ontwikkelen, borgen en verspreiden van kennis en kunde.

Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met:
Diabetes Fonds: Margit Renkema - persvoorlichter Marketing & Communicatie
Telefoon: +31 (0)33 - 422 65 20 of +31 (0)6 - 27 37 68 64
E-mail: m.renkema@diabetesfonds.nl

Diabetes Fonds Nederland

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234