Mega Platen & CD Beurs voorjaar 2011 in Jaarbeurs Utrecht

Mega Platen & CD Beurs 9 en 10 april Jaarbeurs Utrecht

Catwalk Covers-expo, Kevn Kinney, Marike Jager en Rudy Bennett

Utrecht, 20110331 --
Op 9 en 10 april 2011 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de Mega Platen en CD beurs plaats. Een evenement dat in de afgelopen jaren internationale naam en faam heeft verworven als dé plek voor vinylconnaisseurs, exposities, boekpresentaties, signeersessies en filmvertoningen op het gebied van muziek.

De beurs biedt het grootste vinylaanbod ter wereld en bezoekers kunnen bekende artiesten tegenkomen die op zoek zijn naar hun eigen originele platen. Op de beurs zijn unieke items te vinden waarvan de prijs kan oplopen tot 20.000 euro. Op de Mega Platen en CD is dit voorjaar een expositie te zien genaamd Catwalk Covers: een overzicht van 60 jaar mode op platenhoezen. Ook wordt Eerste Nederlandse Platenboek gepresenteerd en viert tijdschrift OOR haar 40-jarig jubileum met boekpresentaties en signeersessies.

Catwalk Covers brengt een overzicht van 60 jaar mode op platenhoezen gekozen uit de enorme collectie van verzamelaar Marius Quist. Hij is de troste bezitter van maar liefst van 80.000 platenhoezen, van metal tot Neil Young en van muziek uit de sixties tot jazz. Catwalk Covers toont mode van de jaren veertig tot nu. Denk aan de beatmode, de flower power-mode uit de sixties, de anti-mode van de punkmuziek en discokleding met ruches, kant en stras. Ook wordt er speciale aandacht besteed aan stijliconen Madonna en Debbie Harry, zangeres van Blondie.

Boekpresentatie Eerste Nederlandse Platenboek

Eerste Nederlandse Platenboek, samengesteld door schrijver en samensteller Rob Kopp, bevat ruim 2.200 beschrijvingen met beeld, biografie, groepsbezettingen en een uitgebreide discografie van Nederlandse artiesten en bands. Het boek telt bijna duizend bladzijden en verschijnt in twee delen. Eerste Nederlandse Platenboek wordt op 9 april gepresenteerd en is een must voor elke platenverzamelaar. Aanvang 11 uur

Dutch Invasion Première met Rudy Bennett en Frans Krassenburg

Op 9 april wordt om 12.15 uur de 10cd box "The Dutch Invasion" gepresenteerd. Het eerste exemplaar zal worden overhandigd door Roy Teysse (Universal) aan Rudy Bennett (The Motions) en Frans Krassenburg (Golden Earrings) die beide ook een aantal nummers live ten gehore zullen brengen. In navolging van The British Invasion box vorig jaar, komt nu the Dutch Invasion box uit, een compilatie van Nederbeat bands die niet alleen in Nederland populair waren, maar ook over de grens veel succes genoten. Een selectie van tien namen die nog altijd spreken tot de verbeelding van miljoenen muziekliefhebbers laat hoogtepunten uit vroeger repertoire de revue passeren in een 10 cd omvattende box en een bonus dvd met 21 clips. Veel kijk- en luisterplezier!

Televisietijd met Wipneus en Pim

Televisietijd! is een door Edwin van 't Schip (bekend van dj-duo Wipneus & Pim) samengesteld compilatie-album met de bekendste tv-tunes uit bijna 60 jaar Nederlandse televisie. De liedjes zijn voor het eerst volledig geremasterd en de cd komt met een fraai boekwerk voorzien van de originele hoezen.

Een stuk cultureel erfgoed, geselecteerd in samenwerking met het Beeld en Geluid-instituut.

Naast de cd hebben dj's Wipneus & Pim de Televisietijd-quiz bedacht, een interactieve quizshow waarin Wipneus en Pim de TV-tunes die op de cd-uitgave Televisietijd! staan in spelvorm aan het publiek voorleggen. De show is te zien en spelen op zowel zaterdag als zondag tijdens de beurs.

Viering 40-jaar muziektijdschrift OOR

Muziektijdschrift OOR viert haar 40-jarig jubileum met boekpresentaties, een cover expositie en signeersessies van onder andere fotograaf Kees Tabak en oprichter Barend Toet. Toet richtte het succesvolle tijdschrift op in de jaren zeventig en signeert op de beurs het geschiedenisboek van OOR. Ontmoet de makers van OOR op de beurs en wellicht is er nog een verassing!

Optreden Kevn Kinney en Marike Jager

Kevn Kinney, frontman van de Amerikaanse rockband Drivin 'N Cryin en één van de inspiratiebronnen van Tim Knol zal solo op zaterdag optreden omlijst door een dj set van Kees Schaper (drummer Tim Knol band). Tevens presenteert Marike Jager haar nieuwe vinyl plaat en cd op zondag met een signeersessie en een optreden.

Popquiz door de Three Imaginary Boys

Op zondag 10 april presenteren de Three Imaginary Boys uit Utrecht wederom hun populaire Popquiz waar iedereen gratis aan mee mag doen en er een aantal leuke verrassingen zijn te winnen. Aanvang ca 12.15 uur.

Mega Platen & CD Beurs voorjaar 2011

Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6 te Utrecht

Zaterdag 9 april (9.00 tot 17.00 uur) en op zondag 10 april (10.00 tot 17.00 uur)

Entreeprijs aan de kassa: EUR 12,- (kinderen t/m elf jaar gratis), voorverkoop via de website: EUR 10,50

Meer informatie, voorverkoop, korting en filmbeelden: www.recordplanet.nl of bel 0229 213891 tijdens kantooruren, email naar: info@recordplanet.nl

Amsterdam Record Convention

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234