Nederlanders vinden 'Personal branding' vies

Nederlanders vinden 'Personal branding' vies

'De werkende Nederlander moet ogen in zijn rug hebben, handen aan de portemonnee, de kop erbij. Wie niet in de gaten heeft waar de zetstukken staan, heeft straks het nakijken'.

Deze conclusie uit de decembereditie van Elsevier geldt zeker voor de Nederlandse professionals. Maar hoe kunnen ze ervoor zorgen dat ze 'opgemerkt' worden op de arbeidsmarkt? En hoe maak je van een leuk talent een sterke personal brand?

In Amerika is personal branding al doorgedrongen tot de managementregionen en het grote legioen van adviseurs en zelfstandigen. Hier in Nederland verloopt dat wat moeizamer. Met zijn nieuwste boek Opmerkelijke ik wil psycholoog en socioloog Cees Harmsen hier verandering in brengen.

'Personal branding mag zich verheugen in een steeds groter wordende belangstelling. Maar te weinig Nederlandse professionals beseffen hoe belangrijk het geworden is om vooral nu te laten zien wat ze écht kunnen en waard zijn,' licht Harmsen toe. 'We zijn er nog niet, want nog te veel Nederlanders ervaren personal branding als iets 'vies'. Dit roept onnodige weerstand op en dat is zonde.'

Opmerkelijke ik
Aan de hand van psychologische inzichten, technieken, voorbeelden en oefeningen behandelt Cees Harmsen de volledige psychologie van zelfcreatie en personal branding. In het boek Opmerkelijke ik, dat deze week onder imprint van Academic Service is verschenen, toont hij verder ook hoe je jezelf als onderscheidend merk én persoonlijkheid kunt ontwikkelen door je unieke combinatie van talenten, kennis en ervaringen te vertalen in krachtige ambities en zichtbaar succes.
Harmsen biedt een methode om je omgeving, je werk en je geluk op positieve wijze te beïnvloeden als opmerkelijke personal brand. Dit draagt bij aan alles wat werken echt leuk maakt: uitdaging, erkenning, persoonlijke groei, verantwoordelijkheid en eerlijke competitie.

Vraag een gratis recensie-exemplaar. Stuur een e-mail naar j.tourrich@sdu.nl
Persberichtcode: MAN 1139-03
Vermeld deze code in uw aanvraag voor een snelle verwerking.

Over de auteur
Cees Harmsen vindt zijn inspiratie in de psychologie van zelfcreatie en levenskunst. Zijn ambitie is om mensen en bedrijven een denkkader uit de positieve psychologie aan te reiken waarmee ze in staat zijn om grootse dingen te verwezenlijken en betekenisvolle resultaten te creeëren voor hun omgeving. Hij heeft 25 jaar internationale praktijkervaring als adviseur, coach en presentator. Hij publiceerde eerder Een zee van tijd (2001), Een mooie tijd (2003) en This is your wake-up call (2008).

Geplaatst in:

Noot voor de redactie
Opmerkelijke ik
Van leuk talent naar personal brand
Cees Harmsen - ISBN 978 90 5261 837 1
175 pagina's - 22,95 euro

Contactpersoon
Uw contactpersoon voor PR gerelateerde zaken is
Joshua Tourrich - j.tourrich@sdu.nl - t: (070) 378 93 05

Business Information

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234