Heleen van Royen bestverkochte Nederlandse romanschrijver van 2010

Heleen van Royen bestverkochte Nederlandse romanschrijver van 2010

De gelukkige huisvrouw bestverkochte Nederlandse roman van 2010, De mannentester op de negende plaatsDe Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft de top 100 van best verkochte boeken in 2010 gepresenteerd. De gelukkige huisvrouw, de debuutroman van Heleen van Royen die elf jaar geleden verscheen en afgelopen jaar is verfilmd met Carice van Houten in de hoofdrol, is de bestverkochte Nederlandse roman van 2010. Niet alleen De gelukkige huisvrouw behoort tot de bestverkochte romans, ook Van Royens laatste roman De mannentester (september 2009) staat hoog genoteerd, op nummer negen. Heleen van Royen is hiermee de bestverkopende Nederlandse romanschrijver van 2010. De Top 100 wordt in opdracht van de Stichting Marktonderzoek Boekenvak samengesteld door onderzoeksbureau GfK Retail & Technology Benelux B.V. op basis van de verkoopgegevens van retailers.Heleen van Royen: 'Ik ben blij en beduusd. Ongelooflijk dat mijn debuut elf jaar na verschijning de best verkochte Nederlandse roman van het jaar wordt. Blijkbaar vindt het telkens zijn weg naar nieuwe lezers. Dat mijn nieuwste boek, De mannentester, het ook zo goed heeft gedaan, betekent dat mijn lezers gelukkig nog altijd hongerig zijn naar meer. Ik blijf schrijven en hoop ze binnenkort weer te verrassen met nieuw werk.'Afgelopen maand is van Heleen van Royen Kind van mijn vader verschenen in de befaamde 'Schrijvers van naam'-reeks. Kind van mijn vader was de oorspronkelijke werktitel voor De gelukkige huisvrouw.

In Kind van mijn vader verhaalt Heleen over de betekenis die de verfilming van de roman De gelukkige huisvrouw op haar heeft gehad. Het boekje bestaat uit een reeks mooie, geestige en ontroerende e-mails die Heleen schreef aan onder andere de regisseur, haar man en haar uitgever; het laat op openhartige wijze zien hoe Heleen betrokken was bij de bewerking van haar autobiografie roman.

In dezelfde reeks verschenen eerder onder andere A. F. Th. Van der Heijden, Bernlef, Geerten Meijsing, Tessa de Loo, Manon Uphoff en Marcel Möring.
Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jochem Bouwens, FMB Uitgevers, tel: 020 5239 163, mobiel: 06 50 28 63 98, email: j.bouwens@fmbuitgevers.nl

Dutch Media Uitgevers

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234