3M toont 3D-printen met PTFE op formnext

Efficiënte procedure voor de productie van additieven

Sneller prototypes ontwikkelen, complexe geometrieën realiseren en grotere ontwerpvrijheid creëren: 3D-printen met 3M Dyneon Fluorpolymeren biedt nieuwe perspectieven voor de productie van additieven. Op de vakbeurs formnext (Frankfurt am Main, 19 tot 22 november 2019) presenteert het bedrijf verdere ontwikkelingen van de procedure en nuttige ontwerprichtlijnen.

Dankzij technologie van 3M kunnen volledig gefluoreerde polymeren zoals polytetrafluorethyleen (PTFE) voor het eerst worden verwerkt met 3D-printers. Bezoekers kunnen aan de stand van het bedrijf kennismaken met de voordelen. De procedure maakt bijvoorbeeld de productie van complexe, geminiaturiseerde bouwelementen en de integratie van verschillende functies mogelijk.

Productiestart voor prototypes en kleine series

Met de informatieve ontwerprichtlijnen, die op formnext voor het eerst worden voorgesteld, biedt 3M de gebruikers in de sector additive manufacturing concrete richtlijnen en ondersteuning. Zoals het bedrijf verder aankondigt, is de technologie klaar voor productie. Binnen de parameters van de ontwerprichtlijnen kunnen prototypes en kleine series reeds worden gerealiseerd.

De 3M-stand op formnext 2019 bevindt zich in hal 11.0, stand C61.

Meer informatie op www.3m.de/3dprinting

Delft, 10-10-2019

Geplaatst in:

Over 3M

Het multitechnologieconcern 3M werd in 1902 opgericht in Minnesota (VS) en is vandaag een van de innovatiefste ondernemingen ter wereld. 3M is met 93.000 medewerkers vertegenwoordigd in 200 landen en behaalde in 2018 een omzet van zo'n 33 miljard Amerikaanse dollar. De basis van de innovatiekracht is de veelzijdige toepassing van de 51 eigen technologieplatforms. De portefeuille omvat tegenwoordig meer dan 55.000 verschillende producten voor bijna elk aspect van het leven. 3M is houder van meer dan 25.000 octrooien en behaalt ongeveer een derde van zijn omzet met producten die minder dan vijf jaar op de markt zijn.

3M en Dyneon zijn merken van 3M Company.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234