Zuiderzeemuseum organiseert Winterfair

Op 18 en 19 december biedt het buitenmuseum een wintermarkt met kramen vol kerststukjes, hoeden, sjaals, sieraden, allerlei lekkernijen en nog veel meer producten. Van 12.00 tot 18.00 uur is iedereen welkom om te genieten van een ouderwetse winterse dorpssfeer en een glaasje glühwein. De winterfair is gratis toegankelijk.

Tijdens de markt organiseert het museum ook een workshop om kerstversieringen te maken van wilgentenen. Voor een sfeervolle foto op een arrenslee kan je terecht bij de fotosalon. Het gehele weekend geven zangkoren verschillende optredens in de kapel.

Stamppot en brunch
Zaterdag kunnen bezoekers van 16 tot 19 uur genieten van een uitgebreid stamppottenbuffet. En om alvast in de kerstsfeer te komen is zondag iedereen welkom op de kerstbrunch. Vouchers voor het stamppottenbuffet zijn verkrijgbaar bij de horeca-infostand op de fair. Hier kunnen bezoekers ook reserveren voor de kerstbrunch op zondag, evenals via events@zuiderzeemuseum.nl of via telefoonnummer 0228 351135.

Toegang en overige informatie
De winterfair is alleen toegankelijk via de dienstingang aan de Kooizandweg 2 (voetgangers en fietsers). Parkeren kan bij het NS-station Enkhuizen. Inwoners van Enkhuizen wordt aangeraden om niet met de auto te komen. Voor actuele informatie verwijst het museum naar www.zuiderzeemuseum.nl.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen richt zich op kunst, cultuur en erfgoed rondom het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. Door zijn activiteiten, aanpak en samenwerking heeft het museum een internationale uitstraling en publieksbereik.

Gemeenschappen, ambachten en water staan centraal. Het museum bestaat uit een openluchtcollectie in de vorm van een museumpark en een binnenmuseum met een grote hoeveelheid expositieruimtes voor vaste presentaties en tijdelijke tentoonstellingen. Het museum verzorgt daarnaast regelmatig presentaties in binnen- en buitenland. www.zuiderzeemuseum.nlEen foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Niels Lauwers, telefoon 0228-351125 van de afdeling Communicatie, communicatie@zuiderzeemuseum.nl

Zuiderzeemuseum

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234