Ouderen zijn creatiever dan jongeren: Lancering The Experience Award

Op woensdag 22 januari 2020 vindt de persconferentie van The Experience Award plaats.

The Experience Award® is de eerste en enige jaarlijkse prijs voor oudere werknemers. Het is een beloning voor werkenden van boven de 50 die uitblinken in inzet, ervaring, deskundigheid en innovatie.


Met The Experience Award willen zij de realiteit benadrukken van de miljoenen werkende 50-plussers die elke dag hun ervaring, deskundigheid en competenties inzetten in een veelheid van beroepen en zo elke dag een bijdrage leveren aan een sterkere Nederlandse economie en maatschappij. Zo willen zij een realistisch positief beeld weergeven van de oudere werkenden en van de voordelen voor bedrijven.

Volgens de initiatiefnemers is dit nodig omdat die voordelen onderbelicht zijn en omdat er nog steeds een negatieve beeldvorming over oudere werkenden heerst. Die negatieve beeldvorming vormt een obstakel voor de doorgroei en loopbaanontwikkeling van oudere werkenden én de banenkans van oudere werkzoekenden. Een grote oorzaak van die beeldvorming is de heersende leeftijd-gerelateerde stereotypen die werkgevers en HR-managers op oudere werkenden en sollicitanten leggen.

Dat beeld staat haaks op onderzoek én de realiteit op de arbeidsmarkt. Momenteel is bijna een derde van de Nederlandse beroepsbevolking boven de 50. Gezien de vergrijzing hebben we deze generatie demografisch en maatschappelijk gezien hard nodig op de werkvloer.

Daarom vinden de initiatiefnemers van The Experience Award dat het hoog tijd is om juist eens een realistisch en positief beeld neer te zetten van de oudere werknemer en voorbeelden te laten zien van de bijdrage die elke dag door dit substantiële deel van de beroepsbevolking wordt geleverd.

Met The Experience Award willen zij inclusief personeelsbeleid stimuleren en focussen op de gelijkwaardigheid van de oudere werknemers. Zo willen zij de vooroordelen die over hen bestaan vervangen door realistische voorbeelden van hun voordelen (zie website: https://www.theexperienceaward.nl/).

Locatie: Conservatorium Hotel, Harmony room
Adres: Van Baerlestraat 27
Amsterdam: 1070 LP Amsterdam

Meldt u bij de receptie van het Conservatorium Hotel

Het programma
14:30 - 15:00- Ontvangst door het team van The Experience Award
15.00- 15.10 - Welkom en de positie van The Experience Award door Prekash Ramsingh
15.10 - 15:20 – Het proces van de award en de jury door Arjan van den Berg
15:20 - 15:30 – Over de samenwerkende partijen en wat zij samen te bieden hebben, door Anke Meerding
15:30 - 15:45 – De uniciteit (wijsheid) van de 50-plusser, door Tinka van Vuuren Professor in Strategic Human Resources Management: Vitality Management
15:45 - 16:15 - Hapjes en drankjes

Team
-Prekash Ramsingh, Connect By Talent, initiatiefnemer
-Rina Boeddha, Connect By Talent
-Anke Meerding, Het Kantoor van nU
-Hanneke de Koningh, MotivationLeaders
-Arjan van den Berg, Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement

Ambassadeurs
-Anton Philips: Boegbeeld MotivationLeaders
-Beatrice van der Heijden: Professor of Strategic HRM at Radboud University, Nijmegen, the Netherlands

Geplaatst in:

Connect By People B.V.

plaats:
Utrecht
website:
https://www.theexperienceaward.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234