Complimenten geven energie

Complimenten geven energie
De Nationale EnergieBarometer, een jaarlijks representatief onderzoek in opdracht van activeerjeenergie.nl en Supradyn multivitamine, heeft aangetoond dat er een verband bestaat tussen het krijgen van complimenten en hoe energiek we ons voelen. We wisten al langer dat complimenten een positief effect hebben op hoe je je voelt. De EnergieBarometer toont aan dat het krijgen van complimenten ook daadwerkelijk leidt tot meer energie.

Sportieve mensen krijgen de meeste complimenten
6 op de 10 Nederlanders kregen in de week voorafgaand aan het onderzoek 1 of meer complimenten. Meer vrouwen dan mannen krijgen regelmatig complimenten. Maar liefst 65% van de vrouwen tegenover 56% van de mannen. Helaas krijgen we naar mate we ouder worden alleen maar minder complimenten. In de leeftijdscategorie 18-29 jaar geeft 66% aan één of meer complimenten te hebben gekregen, terwijl dit in de categorie 65+ nog maar 55% is. Naar mate men meer sport, krijgt men meer complimenten. Van de mensen die nooit sporten krijgt 55% complimenten terwijl van de mensen die 3 of meer keer per week sporten maar liefst 68% regelmatig complimenten krijgt. Verder springen studenten (68%) en personen werkzaam in de zorg (73%) er bovenuit.

Krijg je niet zoveel complimenten? Tevreden zijn met je uiterlijk geeft ook energie
53% van Nederland is tevreden met zijn uiterlijk. Uit het onderzoek kan geconcludeerd worden dat een hoge tevredenheid over het uiterlijk samenhangt met een hoog energieniveau. Maar liefst 59% van de mannen is tevreden met hun uiterlijk terwijl maar 47% van de vrouwen tevreden is. In de leeftijdscategorie 18-29 jaar is 59% tevreden met hun uiterlijk, terwijl van de categorie 40-49 jarigen minder dan de helft tevreden is (45%). Bij de 65-plussers zien we juist weer een stijging naar 55%. Men krijgt dan wel minder complimenten naar mate men ouder wordt, maar er is wel meer tevredenheid over het uiterlijk.

Geef elkaar wat vaker een compliment
Nederlanders met een hoog energieniveau krijgen vaker complimenten. Ook is deze groep meer tevreden over hun uiterlijk. Dat complimenten belangrijk zijn en dat mensen daar gelukkig van worden, wisten we al. Nu toont de Nationale EnergieBarometer ook aan dat er daadwerkelijk een verband bestaat tussen het krijgen van complimenten en hoe energiek men zich voelt. Geef elkaar dus eens wat vaker een compliment!

Persnummer NLD-BHC-2010-0957

Noot voor de redactie:
De Nationale EnergieBarometer wordt uitgevoerd door GfK namens activeerjeenergie.nl, onderdeel van Supradyn multivitamine, één van de merken van Bayer Consumer Care. Voor meer informatie over het onderzoek kunt u contact opnemen met GfK, Lianne van der Wijst (tel. 06-53910856) of Kristel Lambregts (tel. 0162 384164)

Over activeerjeenergie.nl
Activeerjeenergie.nl is een platform dat informatie en tips geeft hoe men zijn natuurlijke energie kan activeren. Op de website staat onder andere een persoonlijke energietest, gemaakt door GfK.

Over Bayer
Bayer is een op onderzoek, innovatie en groei gerichte multinational. De kernactiviteiten van de drie subgroepen Bayer Healthcare, Bayer CropScience en Bayer MaterialScience richten zich op het gebied van gezondheid, voeding en hoogwaardige materialen.

Bayer HealthCare is één van 's werelds vooraanstaande vernieuwers in de gezondheidszorg en op het gebied van medische producten. Bayer HealthCare verenigt de mondiale activiteiten van de divisies Bayer Schering Pharma, Consumer Care, Animal Health en Diabetes Care.

Consumer Care bekleedt wereldwijd en in Nederland een toonaangevende positie op het gebied van receptvrije merkgeneesmiddelen en gezondheidsproducten, die vrij verkrijgbaar zijn bij drogist, apotheek en supermarkt.

Over GfK
GfK Panel Services Benelux is een full-service marktonderzoeksbureau en onderdeel van de divisie GfK ConsumerTracking Europe. GfK Panel Services Benelux BV ondersteunt bedrijven bij het verkrijgen van inzicht in het gedrag van de consument door het uitvoeren van verschillende vormen van onderzoek. Meer informatie vindt u op de website van GfK www.gfk.nl.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234