Baudet en Hiddema donderdag beëdigd, Frentrop partijvoorzitter FVD

Thierry Baudet en Theo Hiddema donderdag beëdigd als kamerlid voor FVD; Paul Frentrop interim partijvoorzitter 

Donderdag 23 maart worden Thierry Baudet en Theo Hiddema in de Tweede Kamer beëdigd als kamerlid namens de fractie Forum voor Democratie. Op 15 maart brachten 187.162 kiezers hun stem uit op FVD. Thierry Baudet kreeg 124.991 stemmen en Theo Hiddema kreeg 44.934 stemmen. Dankzij de hoge opkomst bedroeg de kiesdrempel ca. 70.000 stemmen. FVD kwam ruim 20.000 stemmen tekort voor een derde zetel.Fractievoorzitter Thierry Baudet: “Wij zijn onze kiezers en onze campagne-medewerkers bijzonder dankbaar dat we dankzij hen nu een begin kunnen maken met de broodnodige vernieuwing van de Nederlandse politiek. Dit is nog maar de eerste stap in het doorbreken van het partijkartel. Nederland gaat nog veel van ons horen.”In verband met zijn beëdiging als Kamerlid zal Baudet aftreden als voorzitter van het bestuur van FVD. Het bestuur heeft Paul Frentrop, nu lid van de raad van advies, ad-interim benoemd tot nieuwe partijvoorzitter. In het najaar zal een partijcongres worden gehouden.Paul Frentrop:  “Forum voor Democratie heeft in zeer korte tijd aangetoond over bestaansrecht te beschikken. Binnen een paar maanden wisten we 6.000 leden en 2 Kamerzetels te winnen. Er is duidelijk grote behoefte aan politieke vernieuwing en ik draag hier graag op een constructieve manier aan bij.”

Het partijbestuur gaat nu op een rustige en gecontroleerde manier de organisatie verder uitbouwen met o.a. provinciale afdelingen, een wetenschappelijk instituut en een jongerenafdeling (de JFVD).

FVD is ook voornemens mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 in een  aantal nader te bepalen gemeenten. Nadere informatie volgt binnenkort.

Geplaatst in:

Forum voor Democratie

plaats:
Den Haag
website:
https://forumvoordemocratie.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234