GaultMillau awards 2011 naar Edwin Vinke en Niven Kunz

De belangrijkste GaultMillau Awards 2011, Chef van het Jaar en Belofte van het Jaar, gingen respectievelijk naar Edwin Vinke (De Kromme Watergang, Hoofdplaat) en Niven Kunz (Niven, Rijswijk).

Tijdens de presentatie van de GaultMillau gids 2011 en de uitreiking van de GaultMillau Awards, maandag 1 november in het Circustheater in Den Haag-Scheveningen, werd Chef van het Jaar Edwin Vinke door GaultMillau-directeur Jan van Lissum geprezen als een doorzetter zonder pretenties. Bijna ongemerkt heeft hij zijn kookstijl de afgelopen jaren geperfectioneerd en zijn restaurant in het Zeeuws-Vlaamse Hoofdplaat op grote hoogte gebracht. Niven Kunz, Belofte van het Jaar, is ook zo'n doorzetter. Hij maakte vorig jaar een succesvolle nieuwe start met zijn eigen restaurant, blaakt van de ambitie en zelfvertrouwen, maar blijft er bescheiden en ontspannen bij. Van Lissum werd tijdens de ceremonie bijgestaan door Justus van Oel, die op geheel eigen wijze een humoristische draai aan het evenement gaf. De heer Henk Kool, Wethouder van Den Haag, verzorgde de inleiding.

Focus op duurzaamheid en prijs / plezier
Waar eet je goed en betaalbaar én graag vaker dan één keer? Waar geniet je van milieu-, dier- en mensvriendelijk geproduceerd vlees en duurzame vis? Het zijn twee dingen die je als restaurantbezoeker zeker in deze tijd vaak afvraagt. Daarom legt GaultMillau in de jubileumgids (het 5e jaar dat hij wordt uitgegeven door The Wine & Food Association) het accent op duurzaamheid en prijs / plezier. Voor het eerst werd er een Duurzaam Restaurant van het Jaar gekozen (Sonoy in Emmeloord) en er was een Prijs / Plezier Award voor 't Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht, een restaurant waar iedere prijsbewuste levensgenieter zich thuisvoelt. De GaultMillau Restaurant- en Hotelgids 2011 telt bovendien meer dan 150 Prijs / Plezier-restaurants en de restaurants die het best scoren op het gebied van duurzaamheid zijn voorzien van een herkenbaar groen symbool. Een adviserende rol bij de aandacht voor duurzaamheid in de nieuwe gids was weggelegd voor Stichting Varkens in Nood.

Stabiele top, gegroeide eredivisie
In de absolute top van de Nederlandse restaurantsector zijn dit jaar geen verschuivingen. Oud Sluis in Sluis, met Beste Chef 2011 Sergio Herman, weet zijn 20 punten uitstekend vast te houden. Sergio wordt op de voet gevolgd door drie restaurants met 19,5 punten: De Librije in Zwolle, tevens Restaurant van het Jaar, Manoir Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen en Beluga in Maastricht. Restaurant De Leest in Vaassen behield zijn 19 punten.
GaultMillau's 'eredivisie', restaurants met 16 punten of meer, telt dit jaar 65 zaken, 11 meer dan in de vorige gids. Daaronder 9 restaurants met 18, 12 met 17 en 39 met 16 punten.

De 'eredivisie' van GaultMillau (16-20 punten)
Voor GaultMillau staat 19-20 punten gelijk aan 3 Michelin-sterren; een score van 17-18 punten evenaart 2 sterren en 16 punten staat op gelijke hoogte met 1 ster.
De belangrijkste verschuivingen in de gids van 2011:

Van 17 naar 18 punten
Boreas, Heeze

Van 15 naar 17 punten
De Lindehof, Nuenen

Van 16 naar 17 punten
Ciel Bleu, Amsterdam
Ivy, Rotterdam
De Kromme Watergang, Hoofdplaat
Vinkeles, Amsterdam

Nieuw in de gids met 16 punten
Resto-Bar Pure C, Cadzand

Van 15 naar 16 punten
Bordewijk, Amsterdam
Culinaire Verwennerij Bij Jef, Den Hoorn (Texel)
Le Défi, Sprang-Capelle
Fred, Rotterdam
Kaatje bij de Sluis, Blokzijl
Latour (Grand Hotel Huis ter Duin), Noordwijk aan Zee
Niven, Rijswijk
The Raffles, Den Haag
Sonoy, Emmeloord
La Trinité, Sluis
Wolfslaar Restaurant, Breda
De Zwaan, Etten-Leur

Van 17 naar 16 punten
Apicius, Bakkum
Ron Blaauw Restaurant, Ouderkerk a/d Amstel
Herberg Onder de Linden, Aduard
Toine Hermsen Cuisinier, Maastricht

Van 16 naar 15 punten
Elzenduin Beach, Ter Heijde aan Zee
Valuas, Venlo


Wat staat er nog meer in de gids?
In verband met de economische situatie zagen opnieuw diverse restaurants zich genoodzaakt de deuren te sluiten, maar daar tegenover stonden tal van geslaagde nieuwe initiatieven. De GaultMillau gids 2011 telt maar liefst 75 nieuwe restaurants. Hoogst genoteerde nieuwe binnenkomer is Sergio Hermans Pure-C in Cadzand, met 16 punten. In totaal hebben 566 restaurants en bijna 240 hotels een vermelding gekregen.
De gids is alfabetisch ingedeeld op provincie, waarbij Den Haag en omstreken opnieuw een apart hoofdstuk inneemt. Met ingang van deze editie is iedere provincie voorzien van handige lijstjes: toprestaurants, prijs/plezier, lievelingsadressen, uitstekende wijnkaart, wijn-spijsadres.
Voor de liefhebbers en kenners van wijn & spijs is er een hoofdstuk gewijd aan restaurants die hoog scoren op het gebied van Wijnbeleving. Daarbij wordt ingegaan op zaken als wijnbehandeling, wijn-spijscombinaties en de rol van de sommelier.

GaultMillau Awards 2011

Chef van het Jaar: Edwin Vinke, De Kromme Watergang in Hoofdplaat
Belofte van het Jaar: Niven Kunz, Niven in Rijswijk
Beste Chef 2011: Sergio Herman, Oud Sluis in Sluis
Restaurant van het Jaar: De Librije in Zwolle
Prijs / Plezier 2011: 't Amsterdammertje, Loenen aan de Vecht
Duurzaam Restaurant van het Jaar: Sonoy, Emmeloord
Wijn/Spijsspecialist van het Jaar: Nadine Mögling, Culinaire Verwennerij Bij Jef in Den Hoorn (Texel)
Sommelier van het Jaar: Edger Groeneveld, Het Koetshuis in Bennekom
Talentvol Sommelier van het Jaar: Adrian Zarzo Habraken, Ivy in Rotterdam
Wijnkaart van het Jaar: Fred in Rotterdam
Gastheer van het Jaar: Pasquinel Kolk, Ciel Bleu in Amsterdam
Talentvol Gastvrouw van het Jaar: Iete Braeken, De Lindehof in Nuenen
Hotel van het Jaar: Kruisherenhotel in Maastricht
Terras van het Jaar: Aan de Poel in Amstelveen

Ondersteuning
GaultMillau Nederland kon tijdens de Nacht van GaultMillau rekenen op ondersteuning van de kant van de Gemeente Den Haag, de professionele staf van Maison van den Boer en de hotelschoolleerlingen van het ROC van Amsterdam. De culinaire omlijsting werd gecoördineerd door 'Seinpost op locatie' o.l.v. Edwin van de Goor, en mede verzorgd door Henk Savelberg (Savelberg), Niven Kunz (Niven), Marcel van der Kleijn (Calla's), Paul van Waarden (Paul van Waarden), Marco Westmaas (Elzenduin Beach), Lex Abbink (Shirasagi), Kevin Fan (Dim Dail), Mai Lye (Mandarin Palace). De chefs werden bijgestaan door de ROCvA-Sterklas, jonge culinaire toptalenten van de Hotelschool van het ROC van Amsterdam, begeleid door meesterkok Theo van Rensch. Deze opleiding, ontwikkeld door de Stichting Ambachtelijk Meesterschap en het Gilde van Nederlandse Meesterkoks, staat in de Nederlandse kookwereld bekend om zijn hoge kwaliteitsstandaard.

Verkoop
Vanaf dinsdag 2 november is deze nieuwe gids verkrijgbaar in diverse boekhandels, supermarkten en via internet tegen een verkoopprijs van euro 9,95 (ISSN 1872-666). Deze prijs is in verhouding tot vorig jaar ongewijzigd gebleven: de gids blijft zo toegankelijk voor iedereen.
Een videopresentatie van de Nacht van GaultMillau is vanaf 2 november te zien op www.gaultmillau.nl.

GaultMillau Awards 2011

Chef van het Jaar
Edwin Vinke - De Kromme Watergang, Hoofdplaat

Bankdirecteuren keken hem 18 jaar geleden hoofdschuddend aan toen hij de plaats noemde waar zijn droom werkelijkheid moest worden: het Zeeuws-Vlaamse gehucht Slijkplaat. Maar Edwin wist wat hij wilde en zette door. Inmiddels is De Kromme Watergang een begrip in binnen- en buitenland. Edwin Vinke wordt geroemd om zijn prachtige visgerechten én om zijn no-nonsense houding. "Niet zeiken, maar koken", zo klinkt het in de keuken. Besteed wat meer tijd aan het zoeken van de allerverste vis, de mooiste groente, het lekkerste stukje vlees, dan is het bereiden ervan een fluitje van een cent, zo luidt ongeveer zijn advies. De afgelopen jaren heeft hij zijn kookstijl bijna ongemerkt geperfectioneerd. We genieten van spannende, verrassende, originele creaties, maar we proeven altijd wat we zien, wat we op de kaart lezen. Elk gerecht is een plaatje, met vakmanschap, creativiteit en liefde bereid, een harmonie van zuivere smaken, altijd licht verteerbaar en voorzien van sublieme sauzen.


Belofte van het Jaar
Niven Kunz - Niven, Rijswijk

Vanaf zijn 24e kon Niven Kunz als chef van 't Raethuys rekenen op talloze loftuitingen uit binnen- en buitenland. De absolute top leek voor hem open te liggen, maar door omstandigheden was hij genoodzaakt te vertrekken. Met zijn eigen restaurant Niven in Rijswijk pakte hij begin 2009 de draad weer op, en hoe! Een half jaar later was hij met 15 punten de hoogste nieuwe binnenkomer in de GaultMillau gids en dit jaar komt daar nog een punt bij. Pure, natuurlijke smaken spelen de hoofdrol en er is veel aandacht voor verse groenten uit het Westland. Op de borden treffen we een mooie diversiteit aan smaken en structuren, goed op elkaar afgestemd; creativiteit en balans gaan hand in hand. En Niven zelf? Hij blijft er bescheiden en ontspannen bij, maar straalt tegelijk passie, ambitie en zelfvertrouwen uit. Hetzelfde geldt voor het jonge team dat hij om zich heen heeft. Een uitstekende basis om door te groeien!

Beste Chef 2011
Sergio Herman - Oud Sluis, Sluis

Kleur, geur en smaak zijn volledig op elkaar afgestemd en zelfs het serviesgoed wordt qua design aangepast aan hetgeen geserveerd wordt. Verschijnt het gerecht op tafel, dan heb je soms bijna schroom om de schoonheid en harmonie ervan te verstoren door een hap te nemen. Maar is die drempel eenmaal overschreden en de visuele perfectie doorbroken, dan volgt er een smaakervaring die minstens evenveel respect afdwingt en verstilde emotie teweegbrengt. Verrassende variaties aan texturen, temperaturen en bereidingen, klassiek en modern naast elkaar, staan in dienst van, en leggen extra accenten op, de prachtige basismaterialen die gebruikt worden in de keuken: superverse vissen en schelp- en schaaldieren uit de omliggende wateren, gezonde groenten, bijzondere kruiden en specerijen, het meest malse vlees denkbaar... Pure smaken komen in verfijnde, lichtvoetige creaties samen, waarbij met name de uitstekend gedoseerde inbreng van zuren opvalt. Ook buiten de grenzen van de Benelux staat Oud Sluis anno 2011 hoog in aanzien. Sergio Herman blijft onbetwist Nederlands nummer 1.

Restaurant van het Jaar
De Librije, Zwolle

De Librije is al 18 jaar het domein van Jonnie en Thérèse Boer en hun team. De voornaamste missie is hun gasten te laten genieten, te laten proeven van het enthousiasme, te laten kennismaken met hun passie. Hoe meer de hoogstaande reputatie van De Librije verbreid raakte, hoe omvangrijker en veelzijdiger deze missie werd. Naast het restaurant kwamen er Librije's Zusje, Librije's Atelier, Librije's Hotel, Librije's Winkel, Librije's Food on Tour, Koperen Kees, plus een breed scala aan eigen producten, variërend van eigen (Nederlandse!) wijnen en culinaire producten tot en met kook- en wijnboeken en een eigen culinair lifestyle-magazine. Ondanks de uitbreidingen, de personeelswisselingen en -verschuivingen, blijft het niveau van culinaire prestaties, gastvrijheid, service en aandacht voor details onverminderd hoog. Aan de basis liggen een hoge mate van discipline, team spirit en enthousiasme voor het vak, en dat herken je bij De Librije in alle geledingen. Het is, zeker in deze tijd, een bijzondere prestatie om dat vast te kunnen houden!

Prijs / Plezier 2011
't Amsterdammertje, Loenen aan de Vecht

De nieuwe GaultMillau ("Smiley") Prijs / Plezier Award staat voor een een gunstige verhouding prijs-kwaliteit-plezier in de breedst mogelijke zin. Dit jaar wordt hij toegekend aan 't Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht, een trekpleister van de eerste orde. Jong en oud, hip en conservatief, zakelijk en studentikoos, iedereen voelt zich er thuis. Of je er nu komt voor een snelle lunch of een complete avond voluit genieten, je kunt er rekenen op een warm welkom, een paar leuke amuses om in de stemming te komen en vakkundige, persoonlijke service. Mede dankzij het altijd gem(ee)leerde publiek, het jonge, enthousiaste bedieningsteam en de hartelijkheid van chef André Gerrits, die graag zelf wat over zijn gerechten komt vertellen, is de sfeer er altijd prettig ongedwongen. Kwalitatief is alles prima in orde. André gebruikt uitstekende ingrediënten, vaak biologisch, en dat proef je. Ze worden verwerkt tot moderne, smakelijke gerechten. Wij glimlachen bij het vooruitzicht weer een bezoek te brengen aan 't Amsterdammertje!

Duurzaam Restaurant van het Jaar
Sonoy, Emmeloord

Voor Paul van Staveren is een maaltijd pas af als hij met eerlijke producten bereid is, zelfs als dat betekent dat bepaalde ingrediënten uitgesloten moeten worden. Foie gras mag best, maar dan wel biologisch. Vlees en vis mag ook maar is zeker niet verplicht: het zijn de groenten die in de keuken van Sonoy de dienst uitmaken. Menu's worden samengesteld vanuit het groenteaanbod, daar wordt vis en vlees bijgezocht. 90% van de gebruikte ingrediënten wordt bepaald door streek en seizoen. Duurzaamheid is wat de chef betreft onlosmakelijk verbonden met authenticiteit. En met diervriendelijkheid, ook omdat zijn gasten daar steeds vaker naar vragen. Met zijn enthousiasme voor het eerlijke product en zijn aandacht voor dierenwelzijn en milieu laat Paul van Staveren zien dat er een prima balans te vinden is tussen gastronomie, economie en duurzaamheid.

Wijn / Spijs Specialist van het Jaar
Nadine Mögling - Culinaire Verwennerij Bij Jef, Den Hoorn (Texel)

Nadine Mögling bewijst met haar fraaie wijn-spijscombinaties dat ze de actuele ontwikkelingen in de wijnwereld nauwgezet bijhoudt. Op ieder moment dat haar agenda, de tijd en de afstand het toelaten trekt zij erop uit om haar vineuze horizon verder te verbreden. Ondanks haar fragiele verschijning steekt zij haar mening niet onder stoelen of banken. Uit de continue zoektocht naar bijzondere wijnen en de dynamische dialoog met vakgenoten uit het hele land distilleert Nadine originele, harmonieuze wijn-spijscombinaties van uitzonderlijk niveau die een dimensie toevoegen aan het gastronomisch genot. Opmerkelijk is hoe ze er in slaagt bijna uitsluitend betaalbare wijnen, vaak uit minder bekende herkomstgebieden op knappe wijze te matchen met de creatieve, Frans-mediterraan-Texelse gerechten van Jef Schuur. Haar uitleg aan tafel is begrijpelijk, verfrissend en to the point. Vormen de smakelijke gerechten van Jef al meer dan voldoende aanleiding om de boottocht naar Texel te maken, de wijnen die Nadine erbij selecteert maken er helemaal een feestje van.

Sommelier van het Jaar
Edger Groeneveld - Het Koetshuis, Bennekom

Talent komt uiteindelijk altijd bovendrijven. Hoe bescheiden je je ook opstelt als restaurantprofessional, je wordt beoordeeld op wat je op tafel brengt, op het bord of in het glas. Edger Groeneveld is een duidelijk voorbeeld. Altijd rustig, beleefd, vriendelijk. Iemand die als weinig anderen in staat om zijn gasten een wijn te adviseren die geheel aansluit bij hun voorkeuren en die tegelijk mooi combineert met het gerecht. Maar ook iemand die voor de wijnliefhebber die alles al kent met een verrassende nieuwe vondst voor de dag kan komen. Bovendien weet hij er altijd iets bij te vertellen: waarom juist die wijn, wat maakt hem zo lekker bij het gerecht, hoe wordt hij gemaakt. Nooit overdreven, altijd to the point, altijd begrijpelijk. Zijn met veel zorg en kennis samengestelde wijnselecties zijn evenwichtig, gevarieerd en boeiend, getuige de indrukwekkende wijnkaart van Het Koetshuis: veel grote namen, echte klassiekers, maar ook wijnen voor de echte liefhebbers, uit minder bekende streken, van minder voor de hand liggende druivensoorten. Het Koetshuis mag trots op hem zijn!


Talentvol Sommelier van het Jaar
Adrian Zarzo Habraken - Ivy, Rotterdam

Hij is nog geen 30 en heeft al een boeiende, veelzijdige carrière achter de rug. Als enthousiaste, nieuwsgierige leerling-kok komt hij terecht op interessante stagelocaties waaronder Parkheuvel, waar Cees Helder zijn leermeester is. Deze raadt hem aan zijn horizon te verbreden en hij komt terecht bij Can Fabes ten noorden van Barcelona. Terug in Nederland kan hij aan de slag bij De Librije, eerst als kok, maar al gauw ontpopt hij zich ook als een uitstekend sommelier. Kort geleden verruilde hij De Librije voor een nieuwe uitdaging: Ivy, een creatief en eigenzinnig restaurant dat op weg is naar die top. Adrian kan inmiddels bogen op een schat aan kennis en ervaring en heeft zich bewezen als een zelfverzekerd vakman met een eigen mening, een brede interesse, een grote passie voor zijn vak, een bijzonder flexibele instelling en veel ambitie. We verwachten dat hij hier als sommelier nog ver kan komen.


Wijnkaart van het Jaar
Fred, Rotterdam

Vorig jaar viel de wijnkaart nog een beetje in het niet bij de indrukwekkende uitstraling van het restaurant. Dit jaar hebben ze het bij Fred helemaal goedgemaakt en daarmee komt vooral sommelier Chantal de Raaf en haar assistent Jan van der Winden een groot compliment toe. De huidige lijst telt 300 wijnen, helder ingedeeld op type, land en streek, met hoofdrollen voor Frankrijk en Italië. Het is geen kaart waar het (blad)goud vanaf straalt: geen patserigheid, geen overvloed aan topwijnen met navenante prijskaartjes. Veeleer is het een met zorg gekozen selectie die past bij de creatieve, maar overwegend klassiek georiënteerde kookstijl van Fred Mustert en waarbij tevens het seizoen in het oog wordt gehouden. Veelzijdig qua karakter en inzetbaarheid, maar overzichtelijk, funtioneel en passend bij deze tijd: voor elk wat wils. Vertrouwde namen en streken uit de hele wereld maar ook voldoende wijnen om het wijnarrangement van een verrassingselement te voorzien, bijvoorbeeld met een wijn uit Hongarije, Libanon of Nederland.

Gastheer van het Jaar
Pasquinel Kolk - Ciel Bleu, Amsterdam

Toen Onno Kokmeijer, Executive Chef & Manager bij Ciel Bleu, hem enkele jaren terug de mogelijkheid bood om deel uit te maken van het vernieuwde team, was de beslissing snel genomen. Gastgerichtheid, goed kunnen samenwerken, leiding geven, stimuleren, oog voor detail, betrokkenheid, efficiëntie: het zijn eigenschappen die onmisbaar zijn in zijn vak en die Pasquinel in ruime mate bezit. Hij geniet van alle aspecten van zijn werk, het omgaan met zijn gasten, het opleiden en stimuleren van jonge talenten en de samenwerking binnen zijn team en met de keukenbrigade. Dat hij de zaken goed voor elkaar heeft, blijkt wel uit de grote mate van vrijheid die hij heeft om naar eigen inzicht invulling te geven aan zijn functie. En aan het in alle opzichten gestegen niveau bij Ciel Bleu: keuken en bediening zijn beter op elkaar ingespeeld dan ooit en gastvrijheid, efficiëntie en timing zijn voorbeeldig.

Talentvol Gastvrouw van het Jaar
Iete Braeken - De Lindehof, Nuenen

De dubbelfunctie gastvrouw-sommelier zit haar als gegoten. Naast chef Soenil Bahadoer, die zijn enthousiasme voor het vak niet onder stoelen of banken steekt, vormt Iete de spil van de uiterst correcte en zeer vakkundige zwarte brigade. Ze houdt overzicht, let op alle details, weet haar team goed te sturen en bereikt daarmee een grote mate van efficiëntie. Jegens haar gasten is ze vriendelijk en behulpzaam, waarbij ze iedereen persoonlijk aandacht geeft. Ietes passie voor wijn resulteert in uitstekende adviezen en goed samengestelde, doorgaans zeer betaalbare wijnarrangementen. De vaak verrassende keuzes die ze daarbij maakt sluiten prima aan bij de creatieve kookstijl van Soenil. Qua ambitie en gedrevenheid doet Iete niet voor de chef onder en haar inbreng loopt dan ook parallel aan het gestegen niveau in de keuken. De wijnkaart is uitstekend verzorgd en bevat tal van fraaie wijnen uit de hele wereld, inclusief veel grote Franse namen. Iete Braeken is een jong talent waarvan we nog veel verwachten!


Hotel van het Jaar
Kruisherenhotel Maastricht

In 2005 kwam een stukje historisch Maastricht opnieuw tot leven. Initiatiefnemer was Camille Oostwegel, horecaondernemer en beschermer van Limburgs cultureel erfgoed. De restauratie van het Kruisherenklooster paste in de reeks projecten die hij tot dan toe voltooid had: Kasteel Erenstein, de Winselerhof, Ch(aa)teau Neercanne en Ch(aa)teau St. Gerlach. Het Kruisherenklooster transformeerde tot een plek waar niet alleen het rijke verleden en het hippe heden van Maastricht samenkomen, maar ook een plek die kan wedijveren met tal van internationale designhotels. Transparantie en ruimte spelen hoofdrollen in het complex, waarbij de integratie van ontwerpen van diverse designgrootmeesters zorgt voor een boeiende en levendige afwisseling. Verblijft u in een van de kamers, die uiteraard van alle vormen van comfort zijn voorzien, vergeet dan vooral niet om uw lunch en/of diner te genieten in de bijbehorende Kruisherenkerk. Vanaf de entresol, waar een strak ingericht restaurant is gevestigd, is het zicht op de spitsbogen, glas-in-loodramen en historische muur- en plafondschilderingen indrukwekkend.


Terras van het Jaar
Aan de Poel, Amstelveen

Eigenlijk is de Amstelveense Poel 's winters net zo mooi als 's zomers: een weidse ijsvlakte omzoomd door besneeuwde bomen, een schilderachtige Hollandse wolkenlucht, verstilde schoonheid... Maar ja, dan is het terras van Aan de Poel minder geschikt voor gebruik. Bij zwoele zomerse temperaturen doet de locatie eerder mediterraan of caribisch aan: de rust en ruimte van het water en de omliggende oeverlanden gecombineerd met de levendige gezelligheid van terras en restaurant. De Poel is een veenplas die in de negentiende eeuw is ontstaan. Vanwege het bijzondere karakter werd het begin twintigste eeuw opgenomen in de plannen voor de aanleg van het Amsterdamse Bos. Het terras van Aan de Poel is ruim opgezet, met moderne zwarte parasols, een prettige loungebank, sfeervolle verlichting, grote tafels en comfortabele stoelen. Een mooie zonsondergang erbij, en je kunt je nauwelijks meer voorstellen dat je hier vlak bij Amsterdam en Schiphol zit.

Geplaatst in:

Voor een interview met directeur/hoofdredacteur GaultMillau Nederland, Jan van Lissum, of andere informatie kunt u contact opnemen met:

GaultMillau Nederland
Postbus 15414
1001 MK Amsterdam
T +31 (0)20-6251298
@ info@gaultmillau.nl
I www.gaultmillau.nl

Uitgever

the WINE and FOOD association is bekend als uitgever van GaultMillau Restaurant & Hotel Jaargids Nederland, JAARGIDS WIJN, het wijnmagazine Proefschrift en De ProefKrant. Daarnaast is de organisatie verantwoordelijk voor de jaarlijkse productie van Wine Professional in de Amsterdam RAI. Dit is de meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijnen en fine food in de Benelux. Tevens organiseert the WINE and FOOD association diverse competities, (regionale)evenementen, proeverijen en bijeenkomsten in samenwerking met buitenlandse producenten of in opdacht/uitnodiging van het (inter)nationale bedrijfsleven.

GaultMillau Nederland

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234