Opleiding huurders belangrijk voor kamerverhuurders

15 september 2010 - Augustus en september zijn de drukste maanden op de kamermarkt. Het kameraanbod bevindt zich dan op zijn dieptepunt en veel studenten zijn heel actief aan het zoeken om zo snel mogelijk een kamer te vinden aan het begin van het nieuwe studiejaar. Verhuurders hebben de huurders voor het uitzoeken en zijn daarom in deze tijd veel kritischer bij het selecteren van een huurder, zo blijkt uit onderzoek van Kamernet.nl.

82 procent van de kameraanbieders heeft aangegeven gedurende het hoogseizoen veel kritischer te zijn bij het selecteren van een huurder. Ze nemen meer tijd om een geschikte huurder uit te zoeken. Wat voor kamerverhuurders belangrijk vinden is de opleiding van de student (41 procent) en de eerste indruk die ze hebben van de student (40 procent). Studenten met een HBO en WO studie komen eerder in aanmerking voor een kamer dan MBO studenten. Het overgrote deel van de kamerzoekenden, 86 procent, studeert momenteel op HBO en WO niveau.

Op Kamernet.nl reageren kamerzoekenden per email op de kamers, waarna ze door de verhuurders uitgenodigd worden voor een bezichtiging. De eerste indruk die voor veel verhuurders een belangrijke rol speelt moet al per email achter gelaten worden.

"We adviseren kamerzoekenden het reageren op kamers te zien als een sollicitatie, echter wel in een minder formele vorm. Je moet jezelf verkopen aan de verhuurder en laten zien waarom hij jou moet kiezen.", zegt Dennis Passage van Kamernet.nl. "Studenten reageren soms door alleen te zeggen dat ze de kamer leuk vinden en deze graag willen huren. Dat is niet voldoende, verhuurders willen meer weten. Welke studie volg je, wat zijn je interesses, wat doe je in je vrije tijd, waarom ben je op zoek naar een kamer, waarom wil je graag de betreffende kamer huren, etcetera."

In augustus 2010 werden er in Nederland 7.777 kamers aangeboden, dit waren 4.395 kamers minder dan in juni 2010 toen het kameraanbod op zijn hoogtepunt zat. In september 2009 bereikte het kameraanbod in dat jaar haar dieptepunt, naar verwachting gebeurt dat in 2010 ook. Vorig jaar werden er in die maand 7.145 kamers aangeboden.

580 respondenten
Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd http://www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (http://www.directwonen.nl).

Blog:
Van de grootste studentensteden van Nederland zijn op http://blog.kamernet.nl marktrapporten en alle pollresultaten aanwezig.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Contact: Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Angela van Stokkom, Tel.: 070-7115248, E-mail: nieuws@kamernet.nl

Kamernet.nl

website:
www.kamernet.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234