Eerste autoverzekering met leesbare voorwaarden

Het is een veelgehoorde klacht: voorwaarden van verzekeringen zijn onleesbaar en lang. Onna-onna introduceert als eerste een autoverzekering met voorwaarden die door het overgrote deel van de Nederlanders te begrijpen zijn. Doordat de voorwaarden zijn geschreven op het zogenaamde taalniveau B1, zijn deze door 95% van de Nederlanders eenvoudig te lezen en bevatten.
Voorwaarden vaak te lastig
Door recent onderzoek van Verzekeringssite.nl werd bevestigd wat iedereen al wist: verzekeringsvoorwaarden zijn vaak te lang en te moeilijk geformuleerd. Gevolg is dat klanten niet goed begrijpen wat hun rechten en plichten zijn. Ook de AFM (Autoriteit Financiële Markten) hamert al jaren op helder geschreven voorwaarden. Onna-onna heeft de handschoen opgepakt en korte, leesbare voorwaarden opgesteld.
"We hebben eerst gekeken wat eigenlijk noodzakelijk was om op te nemen in de voorwaarden. Dit hebben we vervolgens in eenvoudige zinnen opgeschreven." aldus Lex Orie, directeur van Onna-onna. "Resultaat is een kort document dat voor nagenoeg elke Nederlander te begrijpen is."
Vertrouwen als uitgangspunt
Uitgangspunt voor Onna-onna was de wens om klanten geen 60 pagina's tellend boekwerk meer voor te leggen, maar een leesbaar overzicht van de belangrijkste afspraken tussen de klant en Onna-onna. Orie daarover: "Wij zien voorwaarden als een lijst met logische afspraken, waarbij vertrouwen tussen beide partijen de basis moet zijn".
Samenwerking tussen specialisten De voorwaarden kwamen tot stand door een samenwerking met advocatenkantoor Stadermann Luiten, gespecialiseerd in verzekeringsrecht. Ook BureauTaal, gespecialiseerd in het eenvoudig formuleren van teksten, werkte mee. Zij legden de laatste hand aan de teksten, met als resultaat een document op taalniveau B1. Onna-onna is op dit moment bezig met het herschrijven van de voorwaarden van haar andere verzekeringen.
De nieuwe voorwaarden zijn te lezen op http://www.onna-onna.nl/leesbare-voorwaarden.

Over Onna-onna Onna-onna (http://www.onna-onna.nl) is dé verzekeraar voor vrouwen met een attente en transparante dienstverlening en uitgebreide service. Naast een autoverzekering, biedt Onna-onna diverse andere verzekeringen aan.

Voor nadere persinformatie kunt u contact opnemen met:
Onna-onna Lex Orie 088-3355555 / 06-15963575 pers@onna-onna.nl

Onna-onna

website:
www.onna-onna.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234